tisdag 6 november 2012

Presidentbesök#2

Äntligen fick vi se dem! The Boss and the President alltså. Det var ju inte direkt som att vi var uppe och skakade hand med dem men eh.. jo, men jag tycker vi låtsas att det var så. Låter helt klart bättre än att vi hade tiotusentals människor emellan oss
20121105-IMG_3597
Förra gången var vi ju på tok för sena men den här gången verkade det som att både vädret och det faktum att de flesta amerikaner är skittrötta på valet nu, var till vår fördel. Så nu kan vi säga att vi har sett en amerikansk president (och inte bara hans bil)! Ganska coolt faktiskt.
20121105-IMG_3600
Kallt som sjutton var när solen försvann men en härlig och patriotisk stämning rådde ändå i folkvimlet. Ibland gränsade det förvisso till väckelsemöte (eftersom säkert hela publiken redan visste vem de skulle rösta på) men det var ändå skoj.
20121105-IMG_3574
Tidningarna rapporterar dock om fiasko eftersom förra gången the Boss var här med John Kerry drog han en publik på 70-80 000. Förra gången Obama var i Madison kom det 30 000. Den här gången rapporterades det om ynka 18 0000. Well, det kändes ganska trångt kan jag meddela i alla fall...
Idag är det i alla fall election day och jag håller tummarna för att det inte ska vara så jämt som media tror. (Börjar bli rätt trött på det hela, så det vore skönt att inte få en repris på valet 2000. Förstår inte hur amerikanerna står ut. Tur att det finns SNL, Late Shows och andra komediprogram som lättar upp stämningen lite i alla fall.) Får väl se om Obamas besök här gav Wisconsin gav någon effekt.

Translation: Yesterday, the President and the Boss were here in Madison and we finally got to se them. Pretty cool to be able to say that we have seen an american president live. Today, I'm keeping my fingers crossed for a clean and decisive election day. I really don't want a replay of the 2000 year election (and it sounds like no one else would want that either).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar