söndag 4 november 2012

Söndag

Vilken härlig söndag vi har haft än så länge. Började dagen med F1 och blueberry pancakes innan vi tog nya bilen till en kyrka utanför Madison. "Kyrka? De där två?" tänker ni nu förvånat. Jo men nu var det så här att min kompis kompis, brukar gå i kyrkan på söndagar och då tyckte jag att det kunde vara intressant att se om det är någon stor skillnad på att gå i kyrka här jämfört med hemma. Det var det.
Inte nog med att det var en frikyrka vi kom till, det såg dessutom inte ut som någon annan kyrka jag någonsin varit i. Tvåvånings parkeringshus utanför till att börja med. Och själva byggnaden var stor som en galleria men med flera olika mindre rum. Det fanns en stor informationsdisk på övervåningen och en stor kaffebar med gratis kaffe med kyrkans egen "blend". Vissa gudtjänster hölls bara som video/skype-gudtjänster och texterna till alla sånger (tror inte de var psalmer men är lite osäker) visades på stora tv-skärmar så att man lätt skulle kunna sjunga med. På den gudstjänsten vi trillade in på spelade ett stort band och sedan predikade en ung pastor i flanellskjorta. Well... Det var faktiskt ganska skoj men jag tror vi ska leta upp en lite striktare lutersk kyrka till jul. Känns tryggast så.
Så här ser vår mosterbil ut

Sedan körde vi till en asinan food market för att kitta upp oss på lite bättre dumplingsgrejer. Testade nämligen att göra dumplings här i lördags för att fira bilköpet. (Ända sedan vi var på bröllopsresa i Singapore och Hong Kong har vi ju älskat dumplings och lagat dem stup i kvart hemma i Göteborg och vi har längtat efter att göra det här också.) Men wontonplattorna var inte alls lika bra som de vi brukar köpa hemma så vi var lite besvikna på att vi inte kunde göra massa häftiga vikningar. Var även tvungna att hitta en bättre ljus soja än den första vi hade fått tag i. Fick dessutom tag i lite bättre pinnar, skålar och skedar så nu kan vi ångkoka för glatta livet. Känns väldigt bra.
Gårdagens dumplingsingredienser. Lägg märke till att det ena viner kommer från en lokal vingård. Hoppas på besök där snart :)

Valde att skippa lunch och tog en brunch på the Great Dane istället. Fantastiskt gott! Tacos, pasta, hash browns, scrambled eggs, egg benedict, korv, nötter, yoghurt, massa bär och mycket mycket mer hade vi att välja på. Upptäckte även att the Great Dane var typ dubbelt så stort som vi hade trott. Fanns nämligen en gigantisk sportbar i ena änden som vi aldrig hade sett.

Resten av dagen tog vi det lugnt framför TV:n, skypade med mamma och pappa och pratade planer inför deras amerikaresa och sedan tog vi en välbehövlig promenad i det härliga vädret.

/Lina

Translation: Have had a great Sunday. Started the day with blueberry pancakes and F1 before we joined Megan and her friends at her church. Now, Kristoffer and I don't usually go to church and when we do we usually go to a lutheran church. This was was very interesting though. The church was huge and the parking lot (two level garage) was even bigger. Music and service was fun but I think we'll be popping in to a more strict lutheran church around christmas instead... Then we drove back to town and bought ourself some additional stuff for making dumplings (since we didn't like the wontons or soy sauce that we used the last time) and had a late brunch at the Great Dane. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar