måndag 8 april 2013

Skyline Drive och första dagen i Washington DC

What a difference a day make. Igår var det strålande solsken när vi vaknade. Idag är det en blygrå himmel och stora regndroppar. Men till kvällen kommer solen tillbaka tillsammans med värmen. Det blir gött det. Här kommer fortsättningen på vår resa.

På fredag morgon serverades vi frukost på hotellet av en kvinna med underbar sydstatsdialekt. Hon sa "m'am" "folk" och andra trevligheter precis som på film. I mitt huvud lät det som att hon sa "you folk have a real nice day now" när vi skulle gå, men jag är osäker på om det faktiskt var så hon sa eller om det är en efterkonstruktion... Hursomhelst var hon väldans trevlig så det var en fin start på dagen.
Skyline DriveSkyline Drive
Skyline Drive är i alla fall en naturskön väg som går rakt igenom en nationalpark (Blue Ridge Mountains) och jag hade läst att det skulle vara jäkligt fint så det blev första målet för dagen. Tyvärr hade inte våren kommit särskilt långt och i bergen låg fortfarande drivor med snö kvar. Temperaturen kröp ner till under nollan så när vi betat av halva vägen kände vi att det var lika bra att köra direkt till DC i stället. Tur att jag har bra fantasi så att jag kan föreställa mig hur fint det skulle se ut där när träden är klädda i sin fulla lövprakt.
Skyline Drive
Det var ett rent helvete när vi skulle lämna tillbaka bilen i DC. Vi fick åka till två olika tankställen eftersom det första inte accepterade Kristoffers kort. Sedan körde vi fel två gånger och dessutom var trafiken helt vansinnig. Så ni kan ju tänka er hur gött det var att komma fram till hotellet tillslut.
Washington DC
Och vilket hotell sedan! Helfestlig inredning och massa texter som föreslog diverse "grovy" aktiviteter. (Helix heter det om någon har vägarna förbi.)
Washington DC
Vi bestämde oss dock för en promenad i Georgetown. Mindre "grovy" men desto mer historiskt. (Om ni inte redan förstått det vid det här laget så kan jag ju passa på att nämna att jag fullkomligt älskar allt -nåja, nästan i alla fall - som är gammalt och "historiskt")Washington DC
Vi promenerade runt länge och väl i Georgetown innan vi bestämde oss för att vi skulle gå bort till the Mall och spana in lite monument. Något som vi inte direkt var ensamma om. Herre min skapare vad mycket folk! Helt löjligt mycket.
Washington DCWashington DCWashington DCWashington DCWashington DC
Hursomehelst fick vi i alla fall se mycket och vädret var härligt svalt (inte kallt alltså) så det var ganska mysigt ändå.
Washington DC
Kvällen avslutades med ordentligt med kött på the Pig som är en trevlig restaurang precis runt hörnet till vårat hotell.

3 kommentarer:

 1. Härliga bilder och man blir bara såå sugen på att besöka denna stad. Har ikväll dock kommit på helt nya/crazy ideer.Varför inte åka till Florida och få en välförtjänt solsemester (SENAST 2009 SOM SLUTADE I KATASTROF)Kristoffer snackade ju om inrikesresor resor till bra priser och där började vi leta. Ser ut nu som att vi skippar Neagarafallen mot sol och 28¤ i solen några dagar istället - låter inte detta galet sunt!!!!Yeeha!Härligt när man är oppen för olika förslag! Var har du köpt dina fina solbrillor?
  Hoppas att Johan kan komma över nån gång under den närmsta tiden! Fortsättning följer! Stor kram på er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, vilken helomvändning! Men låter ju helt klart mycket trevligt och definitivt välbehövligt :)

   Radera
  2. Solbrillorna är från urban outfitters. Vi kan nog hitta ett par till dig när du är här också :)

   Radera