söndag 10 mars 2013

Fullspäckad dag

Lördagen bjöd på en dag full av aktiviteter. Vi började dagen i någorlunda sakta mak hemma och sedan drog vi in till stan för att äta frukost/brunch på MariGold.
Sverige-besök
Frukost/Brunch
Sedan var det dags för lite av Wisconsins historia så vi gick över gatan till the Capitol för att haka på den guidade turen. Vår guide var kunnig (såklart) och pratade snabbt och exalterat särskilt om allt som var äldre än hundra år. Vi kom fram till att i våra egna hem behöver vi föra in lite av glansen från den typen av byggnader så som marmor, takfönster och gigantiska byster/statyrer.
Sverige-besök
Tjusigt takfönster som skulle passa hemma hos Emma.
Sverige-besök
Lyssnar på guiden.
Sverige-besök
Utanför the Capitol
Sverige-besök
Tjusig utsmycknad på en lampfot
Efter the Capitol gick vi State Street ner och dök in i diverse butiker för att klämma på vill-ha grejer innan vi mötte upp Megan på Chazen.
Sverige-besök
Metallhäst att ha i framtida trädgård?
Sverige-besök
Där var det en ny utställning med konst från den stora depressionen på nedervåningen och vi kastades tillbaka i tiden. Kristoffer och jag visade dessutom upp våra två favoritverk (ugglan och haren) och hittade lite nya konstverk vi gillade. Vi passade också på att spana in takfönstren för att få lite uppslag på hur vi skulle implementera dessa i våra egna hem. Och undersökte vilka statyer som var lättdammade eller inte...

Sverige-besök
Jordnötter på AJ Bombers
 Lunch åt vi på AJ bombers.
Sverige-besök
Emma packar upp dagens shoppingskörd

Resten av eftermiddagen spenderade vi på West Towne Mall till våra fötter värkte och magen började kurra igen. Då avslutade vi med Pizza på Hilldale/Cafe Porta Alba och en snabb tur till Whole Foods.

1 kommentar:

  1. Fantastiskt bra att för ett gammalt minne att kunna läsa om allt trevligt som vi varit med om här på vårt korta men intensiva besök hos Lina&Kristoffer. Natten efter detta inledde jag med PGA golfen på tv och sedan hade jag en ganska störig natt med många vakna avbrott. Tidsomstälningen är inget att leka med, men i natt har jag sovit bra. Lina har nu dragit iväg på föreläsning på universitetet och gårdagens aktiviteter får vi vänta med.

    SvaraRadera