måndag 25 februari 2013

Stora, fluffiga knoppar

Trots att det fortfarande ligger drivor av snö på marken så har jag börjat ana en hel del vårtecken. Som svensk brukar jag i första hand räkna att ljuset återvänder som ett av de första vårtecknen, men eftersom det aldrig blev så där ruggigt mörkt här, som det blir hemma, så är just det något som är svårare att ha som mått. Däremot möttes jag av en av de vackraste vårsyner/tecken jag kunde tänka mig när jag var på väg till affären häromdagen. Knoppar! Stora, fluffiga, ljusgröna knoppar.
vinterpromenad vinterpromenad
Så himla fint. Och utan tvekan ett tydligt vårtecken. Tyvärr hade jag bara mobilen med mig just då, så jag var tvungen att ta med mig kameran i lördags när vi gick en promenad, för att köpa festliga grejer på Whole Foods, vilket resulterade i dessa "våriga" bilder. Och på tal om affärer. Jag har föresten spanat efter videkissar i affärerna här men har inte sett det någonstans. Är det så att amerikanarna inte är lika sålda på det som vi svenskar är? Eller är det helt enkelt för tidigt för att hitta sina grenar med videkissar på? Hrm. Mycket märkligt. Men jag ska fortsätta hålla utkik, för jag vet ju inte riktigt om jag vågar gå ut i naturskyddsområdet och hämta några grenar på måfå. Bäst att låta bli...

(För er som undrar - så här ser ljusställningen ut just nu: Madison vs. Gbg
soluppgång: 6.39 - 7.16
solnedgång: 17.42 - 17.34
Det är för övrigt väldigt spännande att följa just detta eftersom Göteborg stadigt tar in på Madison, så det händer liksom något nästan varje dag)


2 kommentarer:

 1. Knopp- och ljusspaning - så härligt! Jag ska börja kika jag med ;)

  KRAM!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja gör det. Man känner sig nästan lika fluffig (som knopparna) inombords :)

   Radera