torsdag 21 februari 2013

Sparrisrisotto med gremolata

Det var länge sedan jag bjöd på ett recept nu. Eller, recept kanske är fel ord. Låt oss kalla det "matinspiration". Det är i alla fall det som är min förhoppning. Och dessutom så är det ju inte jag som har hittat på merparten av recepten till de maträtter jag lagar.
Risotto med sparris
Hursomhelst. Här kommer lite bilder på tisdagens kvällsmat: Sparrisrisotto med gremolata (receptet hittar ni här). Den blev faktiskt väldigt lyckad. Tyvärr är det ju inte sparrissäsong här riktigt än, men jag kunde inte riktigt hålla mig. Jag ser det som att jag klimatkompenserar genom att hålla den helt vegetarisk i alla fall. Men när sparrisen är i säsong då blir det definitivt mer av den här rätten.
Risotto med sparris

4 kommentarer:

  1. Åh, min sparrislängtan håller i sig tack vare dina vackra bilder Lina. Så gott! Några månader till, sedan ska det minsann ätas färsk sparris och då ska jag prova ditt tips. :)

    Kram Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det gör du definitivt rätt i :)

      Radera
  2. OMG - så gott! Jag är inne i en sparrisperiod. Och risottperiod.

    Alltid hungrig ;)

    Tack för inspiration!

    xx

    SvaraRadera
    Svar
    1. haha!
      perfekt kombo då :)
      kram Lina

      Radera