fredag 4 januari 2013

Horisontalläge

Jag avskyr att vara sjuk. Vem gör inte det liksom? (Jo det kan väl vara lite mysigt ibland att få ligga och mysa under en varm filt, men för det mesta är det bara tråkigt.) Men något som jag ibland tycker känns minst lika jobbigt är att bli sjuk av själva medicinen. Det senare har hänt mig några gånger och minnet etsar sig fast värre än själva sjukdomssymptomen. Så här har det nämligen sett ut de senaste åren.

Hösten 2005: Tog panodil och drack varm whiskey, på tom mage, för att bota huvudvärk och halsont - vilket ledde till att jag svettades och fick total frossa om vartannat i flera timmar. Skulle på någon fest uppe på Chalmers och var helt skakig i kroppen när jag kom dit.
December 2009: Fick vaccin mot svininfluensa - höll på att spy och svimma på spårvagnen hem. Det var verkligen läskigt och jag ringde Kristoffer för att säga att jag mådde dåligt, ifall jag skulle bli ännu värre. Tack och lov blev det inte värre, men jag hann måla upp ett ordentligt skräckscenario.
Våren 2010/11: Åt någon form av vitamintabletter före jag åt frukost - spydde upp allt efter 5 min. Tycker det var konstigt att få en så kraftig reaktion bara mot vitamintabletter.
Augusti i Revesjö
Jaha, varför berättar jag då det här nu? Jo för att man tycker att jag borde ha lärt mig att jag aldrig, jag menar ALDRIG, borde ta någon medicin på fastande mage! Ända sedan nyår har jag nämligen haft skitont i halsen. Så jag gick och köpte NyQuil, en medicin i flytande form som har en overkligt röd färg och (upptäckte jag nu) har en alkoholhalt av 10%. Drack det typ 3 gånger igår och visst smakade det illa och gjorde mig lite lätt yr men inget allvarligt. Men i morse, när jag gick upp för att förbereda pannkakorna tog jag en hutt av det och la mig igen medan smeten jäste. Fy vad hemskt jag mådde. Yr, illamående, svettig och kall på samma gång. Kristoffer fick laga frukost själv och jag lyckades nästan få i mig en hel pannkaka. Och inte känns det bättre i halsen heller så jag känner mig faktiskt ganska ynkligt för tillfället.

Lovar att jag återkommer med lite bilder från nyår när jag känner mig bättre.

2 kommentarer:

 1. Men hallå! Vad trist att du också blev dålig!Hoppas att det inte smittade via syberspace! Det här med känslig mage ligger i släkten.Inget man tänker på så mycket när man är ung som du,men tänk framåt och var rädd om lilla maggen.Dom gamla kineserna hävdar ju att magen är kroppens centra och deras läkekonst är ju beprövad.Alla mediciner(läs kemikalier)vi stoppar i oss bör noga ifrågasättas.Det finns ju alternativ som funkar.Gamla huskurer kan också funka vid lättare åkommor.Typ;gurgla halsen mad saltvatten vid halsont och "Crokodiledundee-tricket" att ånga huvudet över hett vatten med en skvätt eukalyptus under en handduk vid nästäppa.Varma bad=alltid skönt! O.S.V.Har precis läst boken Oslagbara tips från förr för att hitta alternativ till köpepreparat!
  Hopppas att ert nyårsfirande blev lyckat i alla fall!Krya på dig! Stor kram från Gerti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tvivlar på att det var ni som smittade mig via skype, men man vet ju aldrig ;)
   Gurglar saltvatten, dricker varmt te, massa vatten och knaprar halstabletter för glatta livet så det här halsontet ska jag nog råda bot på.
   kram

   Radera