måndag 10 december 2012

Las Vegas #2 och route 66

Efter att vi turistat i Grand Canyon körde vi tillbaka till Las Vegas där vi skulle sova en natt innan det var dags att flyga hem dagen därpå. På vägen dit körde vi på berömda Route 66.
route66 - 20121128 - 2
Jag hade av någon konstig anledning ganska höga förväntningar på denna omnämnda väg och ville absolut att vi skulle köra så långt som möjligt på den. Eh, ja.
route66 - 20121128 - 3
Nä, det var inte direkt så spännande som jag hade målat upp och vi stannade i ett litet samhälle som skulle kunna vara en direkt inspirationskälla till filmen Bilar. Well well. Vi åt i alla fall en burgare där och köpte en kylskåpsmagnet med "66" på. Jag hade dessutom hoppats att det skulle stå skyltar överallt med "66" på men jag tror vi såg en eller kanske två (på vägen alltså, i det det lilla samhället var det fullt av "66" skyltar såklart).
route66 - 20121128 - 7
Så kan det gå. Vi bestämde att köra tillbaka till stora vägen de sista 3 timmarna innan vi kom fram till Las Vegas. Och så fick vi dessutom köra på nya bron vid Hoover Dam. (Det var tyvärr inte så spännande som det kanske låter.)
LasVegas - 20121129 - 2
För att muntra upp oss efter denna lilla besvikelse (med route 66 alltså) stannade vi på outleten i Las Vegas och köpte ett par jeans till mig innan vi kom till hotellet. Sedan checkade vi in på Excalibur och var därför naturligtvis tvungna att kolla på deras Tournament of Kings. Jätteduktiga skådespelare/akrobater men tråkig mat, ganska lam story och hästarna såg inte ut att ha superskoj så vi var inte jätteimpade. Men vi fick i alla fall tillhöra det onda laget - Dagon, vilket var tufft så det var ändå en ganska bra avslutning på semestern :)

4 kommentarer:

  1. Vilken dröm att åka där ändå!
    ..och så fint att se inspirationen från bilar :)

    SvaraRadera