tisdag 11 december 2012

Snö och sånt

20121210 - 1
Äntligen har vi fått lite snö här i Madison. Jag har suktat efter det vita guldet i dagar - veckor faktiskt. Och det blir ju inte bättre av att veta att typ hela Sverige är inbäddat i ett vitt täcke. Men nu har vi i alla fått ett litet lager och från taken hänger långa fina istappar.
20121210 - 2
Jag fick till och med sådan energi igår (av snön och det faktum att alla har satt upp fina julkransar på sina hus) att jag försökte mig på att binda en liten julkrans att hänga på dörren. Herregud vad ful den blev! Man skulle kunna tror att jag aldrig har bundit en julkrans innan. (Det har jag visserligen inte, men jag har gjort min beskärda del av midsommarkranser så jag vill ändå tro att jag har det i mig...) Men jag har hittat ett annat julpyssel som jag ska försöka mig på idag tror jag. Ett typiskt innesittarpyssel, vilket är passande eftersom det är ruggigt kallt ute idag med minusgrader och blåst.
Julfest - 20121208 - 21
I helgen var vi förresten på en skandinavisk julfest. Kristoffer och jag hjälpte till att ordna festen och det kändes nästan som när vi pluggade och ordnade fester. Lite för mycket barn och på tok för lite vänner (och alkohol - jag vet inte om det berodde på att festen hölls i en kyrklokal) men annars var det ganska likt.
Julfest - 20121208 - 13
Vi gick dock inte i Luciatåget men jag dansade långdans och sjöng för glatta livet. Vilket jag gissar att inte alla uppskattade, men tanke på min extremt vackra sångröst :) Men kul var det i alla fall

4 kommentarer:

 1. Heja på !
  Det är toppen att ni engagerar er i det skandinaviska! Väldigt viktigt att hålla på traditioner!Särskillt när man bor utomlands. Och kanske är det lite hemlängtan som ligger bakom också?
  Vilket jättefint hus.Är det new englandstyle?
  Lina, du har en bra sångröst!Du har att brås på!Glöm inte det!
  Kramar på er båda från Gerti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror inte att vi glömmer våra svenska traditioner på nio månader :) men kul var det i alla fall. Lite hemlängtan men mest är det ju bara roligt att hjälpa till och ordna fester.
   Ja visst är det ett tjusigt hus. Finns jättemånga i samma stil hä.
   Kram Lina

   Radera