söndag 9 december 2012

Grand Canyon

Då så. Tillbaka till reseberättelsen.

Grand Canyon dag 1
GrandCanyon - 20121127 - 8
Efter Zion sov vi i Page och dagen därpå körde vi till Grand Canyon. Vägen dit var minst lika spektakulär (okej, inte riktigt men nästan) som själva slutmålet. Jag blev mest förvånad över att det var så grönt (alltså uppe på själva plattån) som det var. Jag hade förväntat mig att det skulle vara mer öken och stenlandskap överallt.
GrandCanyon - 20121127 - 15
Eftersom jag hade rejält ont i halsen och klockan var mycket bestämde vi för att inte börja vandra ner i själva dalen utan eventuellt göra det dagen därpå. Precis som i Zion var hela parken extremt välskött och det fanns enkla leder att promenera på uppe på plattån. Sålunda gick vi the rim trail i sakta mak och fotograferade för glatta livet. Det fanns en shuttle bus som man kunde hoppa på längs hela sträckan så vissa bitar åkte vi lite buss på men för det mesta gick vi.


Även om det var fint så var det lite svårt att få en ordentlig uppfattning om hur stort allt var. Det är lite svårt att förklara men det kändes mest som att vi gick och tittade på en välbekant kuliss, snarare än att vi faktiskt var där.
GrandCanyon - 20121127 - 53
Tyvärr var det lite för mycket moln för att vi och de andra turisterna skulle få en picture perfect solnedgång, men några bilder fick vi allt. Dessutom var det en väldigt vacker månuppgång (säger man så?).
GrandCanyon - 20121127 - 55
Vi avslutade kvällen med pizza och la oss tidigt för att hinna upp till soluppgången dagen därpå.
GrandCanyon - 20121127 - 57


Grand Canyon dag 2
GrandCanyon - 20121128 - 19 Vi gick upp tidigt och byltade på oss det varmaste vi hade i klädväg. Nog för att det var ganska svalt och skönt på dagarna men på nätterna sjönk temperaturen till runt 5°C så mössa och vantar var ett måste innan vi promenerat oss varma.
GrandCanyon - 20121127 - 14
Eftersom jag inte kände mig sämre i halsen bestämde vi oss för att gå en bit på stigen ner i dalen under soluppgången. Det var härligt vackert med dimmoln nere i dalen och sedan dagens första solstrålar på toppen av plattån. Det var en helt annan sak att gå ner i dalen jämfört med att stå och glo uppifrån.
GrandCanyon - 20121128 - 3
Vi beundrade alla olika berglager och tog oss sakta ner till första stoppet. Eftersom vi gick och fotade en massa tog det nästan en timma ner. Men nu ska ni inte tro att vi ens i närheten av att vara framme vid Colorado floden. Oh nej. Det hade tagit ytterligare typ 4-5 timmar så eftersom vi skulle checka ut senast kl. 11 gick vi tillbaka upp igen.
GrandCanyon - 20121128 - 9
På vägen upp mötte vi en grupp som kom ridandes på mulåsnor vilket såg både häftigt och lite läskigt ut.
GrandCanyon - 20121128 - 25
Det blev varmt och vi var väldigt glada över att vi valt rätt årstid att besöka Grand Canyon på. Det hade inte varit roligt att göra samma enkla vandring två månader tidigare...
GrandCanyon - 20121128 - 26
Efter att vi checkat ut tog vi bilen till det stora besöks centret och kollade på lite välgjorda infofilmer - varav den ena visades på en jordglob. Vi köpte dessutom lite souvenirer i form av tavlor.
GrandCanyon - 20121128 - 27
Det var en härlig vistelse men på tok för kort. Nästa gång ska vi vara där några dagar så att vi hinner gå ner till Coloradofloden, alternativt åka helikopter, alternativt kampa nere i dalen...

2 kommentarer:

 1. Vilka härliga rapporter och underbara bilder.
  Skall väl någon gång lära mig lägga in bilder också.
  Här i Sjötorp har vi ca 50 cm pudersnö efter en dryg veckas snöande och med temperturer stabilt under -5 grader Celsius.
  Vinkällaren är snart klar att tas i bruk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi väntar med spänning på mer bilder. Och gärna bilder i bruk från vinkällaren :)
   kram Lina

   Radera