lördag 3 november 2012

Det sjunde inseglet... eller inlägget

Whooohoo,

helg igen, pretty awesome. Denna veckan har jag tyvärr inte tittat på några tuffa träbroar. Men om några veckor så ska jag iväg och titta på en massa. Men mer om det om några veckor.

Denna veckan så kommer jag skriva lite om vårt bilinköp och äntligen skriva om två nya ölsorter.

Idag lördag så köpte vi en bättre begagnad JEEP Grand Cherokee. Helst så skulle man ju önskat att man fick den med en 5 liters V8. Nu fick jag nöja mig med en 4 liters sexa. Det gör inte så mycket för att den uppfyller följande viktiga kriterier för bil i USA:

 1. Den har många dryckeshållare för stora kaffemuggar eller andra drycker
 2. Den är gôrstor och låter mycket
 3. Den har automatlåda
 4. Den drar mycket bensin men det gör inte så mycket eftersom bensinen kostar 40% av vad den kostar i Sverige
 5. Den är härligt amerikanskt vräkig
 6. säkert något mer som jag glömt....
Såhär kanske vår "nya" bil såg ut för 15 år och knappt 30 000 mil sedan när den var ny :)

Nu kan vi äntligen åka på upptäcktsfärder runt om Madison. T ex besöka lokala bryggerier eller andra viktiga ställer. Snabbmatskedjor som inte finns inne i stan är ju en annan viktig kategori som öppnas nu. 

På tal om detta så har jag två nya öl denna veckan som jag lovade i mitt förra inlägg. Den första var lite av en besvikelse, men jag köpte med bara för att den hade ett så klockrent namn och rolig etikett. Den heter Bitter Woman IPA och bryggs av Tyranena Brewing Co. som ligger mellan Madison och Milwaukee. Den var ärlig talat ingen höjdare, men jävlar vilken skön etikett. Haha. 
Den andra ölen var en riktig hit! Jag gillar ju verkligen alla "Amber" öl här. Och denna är ännu en i raden. En bra bit norr om Madison i Stevens Point ligger Point Brewery som har ölen Point Amber Classic. En prisbelönad amber-style lager som har förgyllt mina kvällar i veckan. 

Kolla den roliga etiketten på Bitter Woman.. haha
Det var nog allt som jag hade att skriva om denna veckan. Jag ska ta lite nya tuffa bilder på när lina kör runt i monstertrucken (det ser nästan så ut när lilla hon kör stora bilen). I morgon hoppas jag också på att vi ska ta bilen och åka och äta en monsterfrukost på något härlig diner. 

Trevlig helg!

Kristoffer

2 kommentarer:

 1. Pretty awesome med helg, agree ;)

  Jeep är min favvobil! Drömmer om en sådan. Kul, grattis!

  Och öl...jag köper dem med snygga etiketter ;) Just nu har jag en pumpaöl i kylen. God!

  Kram
  Lotta

  SvaraRadera
 2. Jepp öl är ju alltid gott :) Vet inte riktigt hur många sorter vi har i kylen för tillfället men det är en del. Finns så många goda öl här i Wisconsin. Kristoffer ser också till att köpa upp sig på öl med snygga etiketter så att han kan blogga om det. Väldigt praktiskt :)
  kram Lina

  SvaraRadera