onsdag 10 oktober 2012

Second hand

Tack för all uppmuntran igår! Idag käner jag mig full av energi och redo att njuta av en kall och solig höstdag. Men det var inte det jag tänkte skriva om idag. Nope. Dagens ämne handlar om shopping. Billig shopping närmare bestämt :)
IMG_2765
Jag har nog aldrig varit särskilt bra på att "fynda" på loppisar och i second hand butiker. Jag tror det handlar om att jag tycker det ofta känns så vansinnigt rörigt, med prylar precis överallt. Jag ser inte skogen för alla träden liksom. Men här i Madison har vi verkligen försökt att hitta billiga alternativ (eftersom vi bara lever på en inkomst). Att hitta billiga alternativ är inte direkt något vi sysslar med hemma i Sverige. Hemma köper vi saker, möbler, köksartiklar och allt vad det nu kan vara som ska hålla flera år, inte bara 9 månader. Billiga plastgrejer går därför fetbort. Vi kanske till och med har blivit lite snobbiga i vårt urval och kollar mycket vilket märke den där hushållsassistenten, soffan eller glasen har, snarare än vad prislappen säger. Och visst det är ju jättebra ibland. Men ibland måste man våga känna efter lite och se bortom märket.

Hursomhelst har vi kastat oss ut bland lågpriskedjorna, goodwill och andra second hand butiker  här i Madison. Med blandat resultat, kan man ju säga. Ibland har vi blivit dumsnåla. Vi har till exempel köpt en så billig säng att vi var tvungna att komplettera med en extra madrass för att inte få ryggskott. Och ett annat dåligt köp är en risig stekpanna som redan nu efter några veckor har börjat bli bucklig. Det är väl överflödigt att säga att just dessa två saker var sådant som vi panikhandlade första veckan vi var här för att kunna sova och äta.
IMG_2732

Men nu börjar vi komma in i det lite. Vi har hittat några billiga och bra kuddar från Sears, ett gäng ramar och ljusstakar på St Vincent de Pauls och så gjorde jag ett riktigt fynd med en filt (nedsänkt från 99 dollar till 19 dollar!) häromdagen.
IMG_2738Translation: We have tried to buy our furniture and stuff second hand after moving to Madison. It's a bit of an adjustment since this is not something we usually do back home. But I think we're starting to get the hang of it. Had to go through some really bad choices first, though...

2 kommentarer:

  1. Visst är det kul när man kommer in i det börjar hitta verkligt fina saker :) Härlig blogg du har.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är faktiskt oväntat tillfredsställande när man får ta med sig en skatt som man hittat undangömd bland tusen andra :) Tack detsamma!

      Radera