söndag 3 mars 2013

Wollersheim Winery

Igår gjorde vi en utflykt till Wollersheim Winery (som bara ligger typ 30min härifrån) eftersom jag hade sett att de hade öppet hur där den här helgen. Det är en av de äldsta vingårdarna i USA och man har odlat vin här i omgångar sedan mitten på 1800-talet. Fast det var först på andra halvan av 1900-talet, när familjen Wollersheim tog över fastigheten och återplanterade vinrankorna, som produktionen kom igång. Sedan dess har det gått riktigt bra för dem och förra året vann de San Diego International Wine Competitions pris för bästa vingård, som första vingård utanför Kalifornien. Ganska så big deal för dem alltså. Men nog om fakta.
Wollersheim Winery
Trots att solen sken från en klarblå himmel kändes det lite tokigt att åka och besöka en vingård. Det var nämligen -7C kallt och 15 cm snö på marken. Men vi tog oss ändå dit helskinnade i vår dånande mosterbil och började besöket med en föreläsning om vingårdens historia. Jag som själv är ganska lättroad förvånades av hur extremt lättroade amerikanerna är som skrattade åt allt föreläsaren sa. Jag kunde inte höra så värst mycket humor i det han sa. Men de kanske bara ville vara artiga?
Wollersheim Winery
Hursomhelst. Efter föreläsningen gick på på en egenguidad tur genom byggnaderna. Det fanns lagom många stop där de man kunde provsmaka några av deras olika viner. Och så fick vi se lite tuffa maskiner som de använde.
Wollersheim Winery
Kristoffer poserar med det minst konstiga djuret
De hade massa plastdjur lite varstans och jag vet inte om det var för att det var öppet hus eller om det alltid är så. Jag får väl applådera dem för att de uppenbarligen tycker att det är festligt med platsdjur, men om man ska vara ärlig så var det mest konstigt...
Wollersheim Winery
Helt normalt med en platshjort i produktionen...
Wollersheim Winery
... eller en plastkalkon bland vintunnorna
Vi avslutade besöket med att köpa varsin pulled pork sandwich och köpa varsin flaska vitt. Fint ska det va :)

4 kommentarer:

 1. Dit får du gärna ta mor & far i april. Verkar jättefint om man bortser från de underliga djuren. Många kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi tänkte att det vore en bra idé. Förhoppningsvis kommer vi kunna gå runt lite ute i själva vingården också då och inte bara vara förpassade till inomhusaktiviteter.
   kram Lina

   Radera
 2. Här har du en vingårdsentusiast ;))

  Grattis på födelesdagen i efterskott fina Lina!! Vilken härlig dag och så uppvaktad du blev. Underbart. Kortet var helt ljuvligt!

  Stor kram
  Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lotta :)

   Älskar att besöka vingårdar eller liknande produktion även om jag egentligen inte vet så värst mycket om vare sig tillverkningen eller provsmakning. Men det är trevligt ändå. Allt går liksom i sitt eget tempo.

   kram

   Radera