fredag 8 februari 2013

Semlor

Finns det något som är bättre än semlor? Åh, dessa fantastiska bullar som alltid brukar vara rätt att äta omkring min födelsedag. I flera veckor har internet svämmat över med bilder och recept på dessa fantastiska bakverk. Hela Sverige verkar har sett det som sitt uppdrag att utförligt dokumentera varje munsbit. Och jag har verkligen suktat efter dem. Oturligt nog har Kristoffer en helt galen inställning till fastlagsbullar. Han tycker nämligen att man bara ska äta dem på fettisdagen(!), så jag har inte känt att jag har kunnat frossa genom konstant bakande (som jag gjorde med lussebullarna). Men idag. Idag smäller det. För ikväll ska vi träffa SAC (Scandinavian American Club) och förra gånger erbjöd jag mig snabbt som sjutton att jag skulle baka semlor till kvällens möte. Jag fick ett rungade YES och något himlande med ögonen från Kristoffer (det är ju fredag och inte fettisdagen liksom).
SemlorSemlor
Inspirerad av Call-me-cupcake Lindas recept och film har jag därför ägnat eftermiddagen åt att baka och dokumentera detsamma. Det är ju inte på långa vägar lite tjusigt som Lindas bilder och film men kul var det i alla fall. Fast, det roligaste var kanske att sätta rubriker till filmen. Jag tror att jag kanske "went overboard"...

Edit: jag såg fel på datumet. Det är ju nästa fredag som vi ska träffa SAC. Stackars mig som sitter här med 12 semlor... Eller inte! Omnomnom :)

2 kommentarer: