måndag 11 februari 2013

Back to school

Hur följer man upp efter ett så makalöst och fantastiskt inlägg som Kristoffer gjorde igår? Ingen aning faktiskt. Jag har ju inte några McGyver-knep eller andra fantastiska bravader (hålla balansen på isgatan ner till affären räknas ju knappast) att bjuda på liksom. Så istället tänkte jag köra en liten allmän uppdatering om vad jag hittar på under dagarna. Jag har nämligen börjat plugga. Jo det är sant. Visst skulle man tro att 17års studier skulle vara tillräckligt, men icke. Det är visserligen inte något nytt program utan bara lite strökurser, men ändå.
Lägg märke till den osköna enheten cfs/(in*mi^2) dvs. cubic feet per second times inch times square miles....
En av kurserna läser jag här på Universitetet i Madison (UW-Madison) och det är en vatten-miljö kurs som är ruggit svår. Och det märks att det var några år sedan jag läste avancerad matte. Lägg sedan till alla galna amerikanska enheter och lite ny terminologi så förstår ni att det är som att få en fet käftsmäll. Fast på ett bra sätt alltså. Det är kul att lyssna på vilka problem och lösningar de har här i USA och försöka jämföra med våra lösningar hemma i Sverige. Än så länge har jag väl i och för sig inte märkt av någon gigantiskt skillnad mer än att de har en annan syn på klimatförändringar här jämfört med hemma. men jag förutsätter att jag kommer hitta fler skillnader och kanske framförallt likheter ju längre fram kursen går.Så om ni undrar varför jag är lite dålig på att uppdatera så är det förmodligen för att jag sitter och försöker lista ut vad P(t)/P24=0.5+(T/24)[24.04/2|T|+0.04]^0.75 är för ett hundraårsregn i Dane County. Eller för att jag är lat och inte orkar skriva något :)

4 kommentarer:

 1. Ja, det där ser ju busenkelt ut!!! Nästan lika många bokstäver som siffror i talen. Lycka till!
  Väntar på att få läsa alla inlägg när än de kommer!Kram GH

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ser nog svårare ut än vad det faktiskt är vid första anblick. Men visst blir man lite reserverad inför det.
   Kul att boken kom fram idag :)
   kram Lina

   Radera
 2. Gud vad roligt att gå i skola i utomlands, vill jag också göra nån gång i framtiden! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är spännande. Ångrar att jag inte tog chansen medan jag faktiskt plugga på riktigt. Men det här är en gött alternativ i alla fall. Kan varmt rekommendera :)

   Radera