onsdag 26 december 2012

Jul i Madison

Julafton och Juldagen, ja hela julen faktiskt, blev lite annorlunda det här året. Julafton ägnades mestadels stillasittande med familjerna via skype. Vi tog en liten paus och åkte för att hyra lite filmer och köpa glögg. Vi lagade julmat också. Köttbullar, Skinka, Rökt lax och Janson. Fast vi hittade ingen ansjovis så vi använde lite av den rökta laxen i stället. Vi misstänker dock att det inte var "riktig" rökt lax eftersom den hade en läskig orange-röd färg och smakade gud-vet-vad... På kvällen fick  The Dark Knith Rises och Troubble with the curve underhålla oss, efter att vi plöjt igenom paketöppningen. Det blev en fin dag/kväll även om det inte alls kändes som julafton.
20121225-IMG_5528
Juldagskvällen spenderades tillsammans med John och hans familj. Vi bjöd på lussebullar och glögg när vi kom, vilket var mycket uppskattat. John hittade några små tandpetarglas som vi använde till glögglas och en blomvas fick stå som tillbringare för resten av glöggen. Tycker det blev riktigt fint.
20121225-IMG_5526
Det blev en otroligt trevlig kväll tillsammans. Vi pratade om allt mellan himmel och gjord och sedan njöt vi av en icke-traditionell julmiddag bestående av baconlindad kyckling, majgryta, vildris, lussebullar och sallad. Av allt vi har hört så verkar det inte som att amerikanerna håller tillnämnelsevärt lika hårt på sina julmatstraditioner som vi svenskar. Alla vi pratat med säger att de kan äta allt möjligt - kinesiskt, mexikanskt, lasagne, sushi - och olika från år till år på julen. Däremot är de lite mer strikta med vad de äter till Thanksgiving. Märkligt. Men gott var det i alla fall.
20121225-IMG_5531
Det var en fin jul men nästa år hoppas jag att vi får vara lite närmare vår familj och våra vänner. Det finns ingen bättre julklapp än det

2 kommentarer:

 1. Det kan ni få redan som en nyårspresent att ni är hjärtligt välkomna att fira så mycket Jul ni vill och orkar hos oss i Sjötorp nästa år. Vi saknar verkligen era kraamar, men älskar att Skypa med er som distanskraamar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tänk vad mysigt att få sitta med något varmt (eller svalt) att dricka nere i vinoteket :) Längtar!
   kram Lina

   Radera