tisdag 18 december 2012

Gott och blandat

Idag kommer en lite annorlunda och något kluven iakttagelse. Kluven på det sättet att det inte finns någon röd tråd. Det är helt enkelt lite saker som jag förundras över eller stör mig lite på här i staterna

GMA
Good Morning America är ett morgonprogram som jag och Kristoffer numera följer slaviskt. Där tar de upp viktiga "pop-news" som vanligtvis fokuserar på allehanda kändisar men idag hade som stora nyhet att man skickade en busslast med golden retrivers för att hjälpa Sandy Hooks elever att hantera sin sorg. Faktiskt väldigt fint. De tar också upp de viktigaste/roligaste/mest sedda youtubeklippen. Så här inför jul kör de naturligtvis lite repriser på de allra bästa klippen. Idag innebar det att vi fick skratta och oja över en man som ska göra kanonen i sin pool och inte tror att isen är så tjock. Aj, säger jag bara!
Ja, ni förstår ju hur bra det är. Det har liksom allt man önskar sig av en icke-seriöst morgonprogram.

Elektrisk soffa
Jag vet inte riktigt hur det är möjligt men när jag och Kristoffer sitter i vår soffa så byggs det upp en herrans massa statisk elektricitet. Detta gör att vi sedan får stötar av allt annat vi tar på, plus varandra. Och om vi (gud förbjude) skulle få för oss att ge den andra en puss kan man räkna med en smällkyss som heter duga - med en brännande känsla som varar längre än munnsår. Jag har ingen aning om vad vi ska göra åt det. Tills vidare sitter vi så långt ifrån varandra i soffan som möjligt...

Vatten
Vet inte om jag har nämnt det tidigare, men vattnet här i Madison smakar skit. Alltså, det smakar ju inte riktig skit utan klor och vattenrening. Det är verkligen näst intill drickbart. I början tänkte vi att det kanske skulle fungera att dricka om vi köpte citroner och skivade i. Nä, det gjorde det inte. Det enda som hände var att vattnet smakade klor OCH citron. Inte gott. SÅ, vad gör vi nu. Jo, vi köper vatten! Det kanske inte ni tycker låter så farligt. Men för mig är det lite som att begå en dödssynd. Här har vi liksom fullt drickbart (ja, i den meningen att det inte är farligt att dricka skiten) vatten och så går vi och köper plastbunkar med vatten. Inte okej, men vad ska vi annars göra? Jag funderar på att köpa ett filter men det verkar vara lite väl dyrt för att jag ska kunna räkna hem det....

Barnleksaker
En sak jag stör mig på här i staterna är att alla (säkert en liten överdrift men ni förstår poängen) barnleksaker (och andra barngrejer för den delen också) antingen är tjejleksaker eller killeksaker. Det är rosa och blått - och aldrig må de tu blandas. I morse berättade dock en förvånad reporter om en syster som ville ge sin bror den perfekta julklappen - en ugn.  Men reporten lugnade tittarna med att de skulle komma tillbaka (efter reklamen) och berätta hur denna märkliga företeelse var möjlig. Som om en liten kille inte skulle kunna leka med köksgjejer!

20121218-IMG_5280 Julgran
Nu har jag ju fokuserat på en massa grejer som jag stör mig på. Det var inte min tanke, så vi avslutar med en riktigt bra grej för att försöka kompensera.
USA har fantastiska julgranar! Vi köpte vår gran lördagen innan 1:a advent och den står fortfarande där så grann i stugan. Barren är tjocka och fylliga och har inte en tanke på att barra trots att jag glömde vattna den några dagar. Den har lite silverfärg i barren men doftar ändå som jag tycker att den riktig gran ska dofta.Dessutom finns det verkligen en gran för alla smaker - både riktiga och dito i plast.

2 kommentarer:

 1. Precis som livet brukar vara...lite plus och lite minus...slutsumman bestämmer man själv..
  Här pågår arbetet i källaren fortfarande.. Lite trött på att det snart är jul och det är inte klart..
  men snart....som Nico säger...då blir det såpass klart att vi kan möblera upp det skapligt..Elektrikern ska komma idag och det är mycket ljus och eluttag som ska in..Spännade.
  Kul att höra att min lilla julhälsning har kommit fram..Njut.....Kramar inger

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen spännande att se hur det blir när ni får i ordning allt där nere. Ni får ha en rundtur med oss på datorn :)
   kram Lina

   Radera