torsdag 6 december 2012

Got to love Steve's

What the he.. tänker du nu kanske.
Vad är det med människan på andra sidan pölen som bloggar en torsdag???
Ja, jag vet. Men det var vart mycket konstiga rutiner dom senaste veckorna, så nu kommer jag med ett inlägg mitt i veckan.

Det var ju vart stiltje på mitt bloggande om alla underbara lokala öl som finns i Wisconsin. Det tänkte jag råda bot på. Så när jag och lina var på väg hem efter ett ärende så svängde jag in på Steve's liquor som ligger rätt så nära vår lägenhet (om man kör bil dvs. och det gör vi ju nästan jämt nu eftersom vi har anpassat oss så bra till det amerikanske samhället) (och när jag säger vi så menar jag ju givetvis jag eftersom Lina envisas med att cykla på dagarna???)

Man inser inte hur bra Systembolaget är på att ha ett brett sortiment förr än man inte hittar det man vill så fort man är på jakt efter en öl eller en pava Italiensk vin. Jag gillar tanken med att kunna köpa ett sexpack i mataffären. Men faktum är att när man väl vill ha något specifikt så hittar man inte det. Så då går man till en liqour store. Det är sällan som jag inte hittar det jag vill ha på bolaget. Men nog med smygreklam för det statliga spritmonopolet. Steve's har ändå något som trumfar systemet. När man kommer in så är det som att komma till en kyldisk på steroider. Och alla kylskåpen är fulla med öl!! Jag kunde inte låta bli och kolla vad som var det mest exotiska, dvs längst bort från kassan. Och vad hittar man där om inte Carlsberg, Några belgiska rackare, Pilsner Urquell, Grolsch. Typ den ölen som vi har på bolaget minus alla svensk öl. Men det var ju inte det som jag vår på jakt efter. Jag var på jakt efter en öl som jag drack i Seattle när jag var där som hastigast. Red Hook ESB heter den godingen. Red Hook är ett lokalt bryggeri i Seattle, Washington som har blivit ganska populära och distribueras runt om i hela USA i välsorterade spritbutiker. Så som Steve's (jag finner namnet ytterst passade på en spritbutik, det har inget att göra med min underbara svåger Stefan a.k.a Steve). Vidare letade jag min in blank kylskåpen och hittade en veteöl från byggeriet Alaskan som jag skrivet om tidigare. Jag gillar verkligen deras Amber, så nu när jag hittade en veteöl kunde jag inte motstå att handla. Jag har inte provat den än men den ser himla god ut med en isbjörn på flaskan. Efter ha inhandlar två sexpack från byggerier långt bort åt helvete i väst så fick jag lite dåligt samvete att jag inte handlar mer lokalt. Så jag gick hittade ett nytt Wisconsin bryggeri som heter Central Waters. Det ligger i Amherst som ligger ca: 2 timmar norr om Madison. Det blev en Glacial Trail IPA från dom. Mest för att det på omslaget ser ut som det är en "snöman" med ett peace halsband hängande kring halsen. Vem vill inte ha en sådan? Precis!

Rena rama julafton när jag kom hem och fick rada upp mina flaskor.....

Av bara farten så åkte en Valpolicella med. Jag och Lina är ju svaga för dessa viner och det har visat sig ganska svårt att hitta Italienska viner som inte är svinbilliga eller tokdyra. Så vi får se vad den flaskan har att bju på. Som inte det vore nog (värsta jävla spritjulafton verkar det kanske som) så passade jag på att köpa mig en Kentucky Straight Burbon. Four Roses heter den och var ganska billig. Så jag förväntar mig ett gött halsriv av den.

Nu ska jag korka upp min Red hook som jag var så sugen på... Ha det kanoners alla som läser detta (typ familjen plus några som surfat vilse). Kanske dags för lite mer kommentarer på bloggen!!

4 kommentarer:

 1. Hjälp vad underbart det är alla läsa Era beskrivningar om liver "over there".
  Det är nästan som om man ville vara med..
  men nu är vi äntligen på plats i Sjötorp.
  Kom hit sent igårkväll med sista flyttlasten så nu är det tomt på Junigatan. Ingen nostalgi eftersom jag är så trött på packandet och flyttandet så att jag alllddrriig mer vill sätta min fot på Junigatan....

  SvaraRadera
 2. Jag förstår att ni måste vara trötta på flytten. Hoppas att ni kommer till rätta i Sjötorp snabbt som bara den. Det ska bli fantastiskt att får komma och besöka er nästa sommar. Junigatan har vart ett fint hem, men det har tjänat sitt syfte och det var nog dags för några andra att ta del av det fina huset.
  Massa kramar

  SvaraRadera
 3. Vi som läser kan väl inte förväntas ha begåvats med skriftkonsten så som ni?
  /CJ

  SvaraRadera
 4. Å ja CJ, jag et nog allt att du har författat några kioskvältar alster. De må hände inte ha blivit inrapporterade och fastnat i Chippens garderob, men ändå... Roligt att se dig här! Hur står det till med er i Stockholm? Hälsa Emelie så mycket från oss!

  SvaraRadera