söndag 11 november 2012

Man måste ju älska amerikansk frukost....

Helg igen, inget jobb på två dagar, college football på lördagen och NFL på söndagen, och vår nya tradition att äta frukost ute på helgerna. Som rubriken lyder så gillar jag verkligen att äta en stor rejäl amerikansk frukost. Jag är inte mycket av en frukost-människa hemma i Sverige även om det har blivit bättre med åren. Men här så ser jag verkligen fram emot att sitta och äta länge och mycket.

Idag så åkte vi redan vid strax efter halv nio till ett ställa som jag läst om. Det heter Mickies Dairy bar. Det ligger precis vid Camp Randal station för er som vill hänga med på kartan. Det ser inte mycket ut för världen på utsidan, inte på insidan heller om man ät ute efter en vacker inredning. Det är lite "diner" över det hela när man kan äta vid disken eller i ett bås, men det finns också en del långbord. Det finns ingen host som sköter det hela utan man det är huggsexa om platserna. Vi hade tur och slapp vänta, det vara bara att traska in och ta plats vid disken. En halvtimme senare så var det kö genom dörren ut på gatan! Lina beställde 2 ägg med toast och lite frukostkorvar vid sidan. Jag gick direkt på deras största utmaning "the Scrambler". Jag kan bara beskriva det som ett berg av scrambled eggs, men skinka och stekt potatis. Till det får man givetvis lite gravy och toast. För att verkligen få en utmaning så beställde vi en stor Milk shake, som dom också är kända för (det är ju trots allt en Dairy bar!) Efter ett tag så var det bara att inse att man mött värdigt motstånd. Efter halva min portion så var jag tokmätt! Men som tur är, vilket är super i USA, så fick jag med mig resten hem.
20121110-IMG_3807
Äta vid disken på Mickies Dairy bar 

Såhär mycket var det kvar när jag var proppmätt. Minst hälften kvar... 
Vi fortsatta lördagen med att åka runt och second hand shoppa lite. Köpa fotoramar och böcker har blivit lite av en last för oss här. Men jag är säker på att Lina kommer att skriva något mer om detta.
Efter jag kom hem och bevittnade när Badgers tog en stabil seger mot Indiana University i Bloomington, IN. Matchen slutade 62 - 14 så man kan väl i ärlighetens namn aldrig säga att det var en särskilt spännande match. Annat blir det nästa helg när Badgers har sin sista hemma match för säsongen mot ett obesegrat Ohio. Vi passade på att gå på bio på lördagseftermiddagen. Kollade på Wreck-it Ralph.

Vi på bio

I morgon måndag så flyger jag till Seattle, WA för att inspektera broar. Vi ska ju inte hänga i Seattle (det hoppas jag göra någon annan gång) utan köra till ett ställe som heter Yakima, WA. Jag och Jim ska tillsammans med några från området inspektera sju träbroar. Det ska bli spännande, men jag är lite orolig att det kommer vara kallt satan. Vi har och köpte vadastövlar för att vattnet under broar var ganska högt. Skönt att stå i strömmande kallt vatten i tre dagar! Jag lovar en utförlig rapport nästa helg!

Ha det fint!

4 kommentarer:

 1. Jamen lycka te i det kalla vattnet!
  Men gud,Seattle,en av mina drömstäder! Lyckost!Har ett mycket svagt minne från barndomen att jag åkt genom en täckt träbro???Kan detta stämma???
  Har ju sett hur du petar i frukosten här hemma eller på Hylton så de ä bara å gratulera till aptiten på de olika "pangen". Vi får helt enkelt ändra till Brunch! Mums!Ska bli härligt att testa helt enligt LCH!ELLER! STOR KRAM!

  SvaraRadera
 2. Amrisfrulle är lätt att vänja sig vid ;)

  Ser hur gott ut som helst. Finfin bild.

  Seattle är på min "vill se lista"

  Ha en fin vecka!

  Lotta

  SvaraRadera
 3. Nom nom nom! jävlar vad gott! Tänk inte på figuren Totte. Kör bara kör! /Olsson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt rätt! Jag tror dock att ölen gör mer skada på figuren än maten. Fast, mycket ost på allt är väl inte bara bra.

   Radera