måndag 12 november 2012

Ikea

Igår ägnade vi oss åt den största klichén som man kan göra som utlandssvensk - vi åkte till Ikea. Det finns inget Ikea i Madison så vi åkte till det närmsta som ligger utanför Chicago. Allt var så välbekant och man visste i vilken ordning (nåja, nästan i alla fall) som saker och ting kom. Man vill ju liksom inte vara den typen som åker utomlands för att äta och göra samma saker som hemma, men let me tell you, det kändes jäkligt bra att komma dit. Även om vi inte åt några köttbullar. Vi köpte dock med oss en burk lingon för säkerhets skull...
20121112-IMG_3823
Vår nya "sänggavel" som är härligt grön
Hursomhelst. Vårt mission var framförallt varsitt duntäcke och tillhörande sängkläder, men eftersom det var vi som var där kunde vi naturligtvis inte hålla oss från att köpa något att sätta upp på väggarna också. Efter att ha hittat en stor grön tavla med bambu bestämde vi oss för att det får bli grönt i sovrummet. Letade hur länge som helst efter lakan men det fanns inte att köpa separat så vi fick slå till på ett kitt med olika fitted sheets.
20121112-IMG_3824
Grönt ÄR skönt
Köpte naturligtvis mer än bara sängkläder men de är de enda som fastnade på bild så jag berättar mer om våra köp någon annan dag. Nu ska jag krypa tillbaka ner i våra mysiga duntäcken för jag är ensam hemma och så älskar jag hur täcket prasslar så där härligt ni vet.
20121110-IMG_3810
Det här är vad vi tittar på när vi ligger i sängen än så länge.
Translation: Yesterday it was Veterans Day and Fathers Day and we celebrated it by doing the typical cliché (as a swede) - we went to Ikea. It felt disturbingly good, and a bit odd as well, going there. We found all the bedroom stuff that we have been looking for since we arrived in Madison, so now I'm going to enjoy that by going back to bed and cuddle up under our crisp new duvets. 

8 kommentarer:

 1. fint! jag älskar grönt! och vi har samma lakan. love them!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grönt är skönt :) Känns tryggt att veta att vi har samma lakan. Som att ha familjen lite närmre.
   kram Lina

   Radera
 2. Jättefint!Grönt är en rogivande färg, alltså mycket passande i sovrum.
  Sov gott!
  Kram Gerti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldigt rogivande är det. Skönt att det prasslar så där härligt också.
   kram Lina

   Radera
 3. Ikea - det går ju inte utan det blågulavaruhuset ;)

  Vad fina lakan och jättefina foton som ni ramat in.


  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, det var väldigt skönt att komma dit faktiskt. Bara grejen att man vet att allt fnns där känns ju fantastiskt skönt.
   Kul att du gillar tavlorna. Kristoffer tycker att jag borde ha rätat upp dem lite innan jag fotade, för de sitter ganska snett. Fast jag säger att det ser charmigt ut :)
   Kram Lina

   Radera
 4. IKEA är bääääst..har man tillgång till IKEA så ordnar sig allt....
  Tycker mamma/svärmor Inger

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen! Man blir ju lite stolt som svensk faktiskt :)
   kram LIna

   Radera