fredag 5 oktober 2012

Kanelbullar och Snickerdoodles

Den här veckan har jag verkligen gått loss med bakningen. Det kanske inte är något som ni är lika roade av som jag är, men eftersom det här är min (och Kristoffers) blogg så tänker jag skriva om det ändå.

Igår var det som ni vet kanelbullens dag och detta skulle vi ju naturligtvis fira med pompa och ståt (hrm, nåja). Det gick sådär med mitt försök att leta reda på pärlsocker men jag tycker att jag hittade ett riktigt festligt substitut - strössel! Slutresultatet blev dessutom oväntat gott. Men så utgick jag ju också från ett recept jag hittade hos Monica som enligt utsago skulle ge bättre kanelbullar än din svärmor bakar. Ja, det vet jag inte så mycket om, men kan lova att de var nästan i klass med min farmors i alla fall. Så ni förstår ju att det var ett bra recept :)
IMG_2549
Jag hade ju kunnat lägga smeten i två skålar men alltså, det måste ju synas att det är jag som bakar och inte någon superbagare...

IMG_2551
Sutresultatet blev i alla fall bra :)

Men det slutade ju inte med kanelbullar. Oh, nej. Idag testade jag nämligen Saffron-Vanilla Snickerdoodles eftersom det kan vara det festligaste namnet jag hört på ett par kakor. Snickerdoodles liksom! Ja ni hör ju hör väl det gifter sig i munnen. Det kan ju inte smaka annat än fantastiskt. Receptet hittade jag åter hos underbara 101 Cookbooks.
IMG_2567
Snickerdoodles före bakning

IMG_2569
Snickerdoodles efter bakning. Inte lika snygga som originalet men minst lika goda. Skulle lätt kunna kvala in som julkaka eftersom de smakar så mycket saffran (vilket i alla fall jag förknippar med julen).

Translation: Have kept myself busy making Swedish Cinnamon Buns and Saffron-Vanilla Snickerdoodles. Sncikerdoodles is my favorite word from now on :)

2 kommentarer:

  1. Kan säkert intyga att kanelbullarna smakar bättre än vad Din svärmor bakar...för de är inte mycket att skryta med.....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha! Det vet jag inte om jag vågar tro på :)

      Radera