lördag 19 januari 2013

Sardine, St Vinnies och Chazen

Vi började dagen tidigt med frukost/brunch på Sardine - en lite "finare" restaurang" precis vid lake Monona. Jag har varit där tidigare med the Scandinavian Club (som vi hjälpte ordna julfesten med) så jag tyckte det vore roligt att testa en annan meny. Förutom att portionerna är gigantiska så är stället i övrigt likt vilken bättre europeisk restaurang som helst. På sommaren stänger de av parkeringen utanför och har servering där men nu när vi satt och tittade ut över isen och den gråa himlen kändes det väldigt avlägset...
SardineSardine
Jag åt en gigantiskt laxmacka (ja, det mesta fick jag ju såklart ta med i en doggybag hem...) och Kristoffer åt någon form av ägg-ost grej och en chokladcroissant.
SardineSardineSardine
Efter Sardine begav vi oss till St Vincent de Paul. Inte för att köpa tavlor den här gången (jo, jag vet - snacka om big chocker!) utan för att skaffa lite behållare att ha vatten i. Jag har ju berättat att vi får så himla mycket stötar från soffan och tydligen beror det på den extremt torra luften i lägenheten, så därför har vi ställt ut fat med vatten lite varstans. Men vi har inte haft någon riktigt bra behållare så det var därför vi stannade till på St Vincent de Paul. Hittade lite olika halvfula skålar som nu står strategiskt placerade vid elementen. Dessutom åkte Pride and Prejudice och Robinson Crusoe med av bara farten. Och. Vi köpte en badrumsvåg. Läskigt värre. Nu kan vi ju faktiskt få reda på hur mycket vi har gått upp sedan vi kom hit. Inte så roligt. Speciellt inte när man, som jag, testar den i affären - med tunga kängor och vinterjacka - och den är inställd på lb i stället för kg. Inte ok när jag plötsligt ser siffrorna passera 100-strecket. Så när vi kom hem slängde jag av mig alla tunga kläder, ställde om den till kg och kunde sedan andas ut.
Chazen Museum of ArtChazen Museum of Art
Sedan for vi vidare för att kultivera oss på Chazen Museum of Art - ett konstgalleri och konstmuseum. Vi förvånades över storleken på byggnaden och inspirerades av den vackra kosten. Jag kände ett starkt behov av att komma tillbaka en dag med mitt skissblock och kopiera alla kreativa verk. Tycker att det är fantastiskt vad man kan åstadkomma bara med några penseldrag. Dessutom var det en väldigt intressant byggnad vad gäller arkitekturen och konstruktionen, så bara det var roligt att se.
Chazen Museum of Art
Min (och Kristoffers?) favorittavla - Owl av Theodore F. Wolff
Ikväll ska vi på Hockey med Megan och det ska bli super.

Trevlig helg!

2 kommentarer:

 1. Så gott o trevligt att börja dagen med en bra restaurang!
  Ni har verkligen mycket fint och intressant när er, och ni maxar dagen. Läckert! Ha så roligt på hockey. Det var länge sedan jag gick, det skulle vara roligt att gå.

  Kram!
  Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är alltid en fin start på dagen att få gå ut och låta någon annan fixa maten åt en. Känns som en väldigt bra helgrutin.

   Tyvärr förlorade Badgers med 1-2 men det var kul ändå. Studenthockey är så otroligt olikt all form av svensk hockey. Det händer saker hela tiden. De har massa löjliga, och roliga, heja-ramsor så det är skitkul att bara sitta och kolla på det. Kan verkligen rekomendera det!

   kram Lina

   Radera