torsdag 29 november 2012

Las Vegas #1

Nu är vi hemma igen. Vilken fantastisk resa vi har haft! Vi har fått fira Thanksgivning med en av världens finaste familjer. Jag har aldrig i mitt liv blivit så varmt välkommen av någon. Det är verkligen en hisnande känsla när någon/några får en att känna sig så otroligt speciell och som tindrar med ögonen till och med när man nämner att man är intresserad av vattenrening ("It's really not that interesting", försökte jag generat säga efter att blivit bemött med "ohh" och "ahh") Jag kan verkligen inte finna ord som gör den familjen rättvis - de är helt enkelt fantastiska och jag saknar dem redan.

Men, jag tänkte ändå inte börja berätta om gästfriheten i Ely, utan istället beta av min och Kristoffers Thanksgivingsemester i kronologisk ordning.

Först ut var Las Vegas.
LasVegas - 20121118 - 9 Vilken märklig stad. Mitt ute i öknen har den växt fram. Långt bort från allt annat känns det som. Det var lite som att komma till en fantasivärld. En stad där en man som predikar bibelns ord står jämte super mario bros som i sin tur står jämte två poserande showgirls.
LasVegas - 20121118 - 1 Vi hade bokat in oss på New York New York med utsikt över the Strip. Hade tänkt att vi skulle testa deras häftiga berg-och-dal-bana men på något sätt blev det inte av. I stället hade vi fullt upp med att promenera upp och ner längs the Strip och in och ut på alla kasinon.
LasVegas - 20121121 - 5 Vi kollade på Bellagios fantastiska fontäner
LasVegas - 20121121 - 1 och Mirages vulkanutbrott.
LasVegas - 20121120 - 7
Vi åkte down town till det "gamla" Las Vegas
LasVegas - 20121119 - 1 Vi spelade lite
LasVegas - 20121120 - 4 Och när varken speldjävulen eller lyckan ville innfinna sig kom vi på ytterligare sätt att bränna pengar på nämligen outlet shopping! Lyckades faktiskt köpa så mycket att vi fick övervikt på planet hem (väskan vägde typ 30lb på vägen dit och 52lb på vägen tillbaka), detta trots att vi bar våra nya supertunga boots på oss.
LasVegas - 20121119 - 15 Och självklart åt vi en massa (skräp)mat också och drack massa gott. Just den här bilden är från en pub utanför the Venitian och i kanalerna sjöng gondoliärerna Santa Lucia på italienska, vilket jag tyckte var festligt.
LasVegas - 20121118 - 13 Dessutom fick vi också chansen att möta upp en av Kristoffers high school kompisar och hans fru på Paris' restaurang Sugar Factory. Där beställde vi läskigt söta drinkar (jag tog en rosa hubba bubba drink med riktigt skrikrosa tuggummi), åt smaskig mat och hade allmänt supertrevligt tillsammans.

Det var lite om vad vi gjorde de första dagarna i Las Vegas. Efter det åkte vi till Hoover Dam. Men det tror jag att Kristoffer vill berätta om så det överlåter jag till honom :)

Translation: We have had such a great Thankgiving holiday and I already miss the people in Ely. They are among the kindest people I've ever meet and I truly feel blessed by their warm welcome. But, though I could continue to gush about them for ever, I'm not going to. Instead, here are some pictures from our first days of the vacation in Las vegas.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar