fredag 9 november 2012

Burning the prairie

Burning biocore prairie - 20121108 - 24 Idag har jag hjälpt till hos Lakeshore preserve och igår var jag där och hjälpte till när de skulle lunta prärien. Ja, alltså jag gjorde ju inte så mycket. På grund av alla rigorösa säkerhetskrav och försäkringar så måste det vara en konsult som gör sådant. Luftfuktigheten och vinden måste vara exakt rätt för att de ska få lov att bränna. Men jag kunde däremot passa på att dokumentera allt :)
Burning biocore prairie - 20121108 - 23
De hade massa tuffa grejer att bränna och släcka med.
Burning biocore prairie - 20121108 - 50
Det är häftigt vilken kraft elden har när den får fart. Igår var dock inte så spännande. Det visade sig att det var lite för fuktigt så vi fick bara bränt en av del av prärien.
Burning biocore prairie - 20121108 - 43
Men de ska göra ett nytt försök till våren så jag hoppas på något mer spännande då.
Burning biocore prairie - 20121108 - 37
Translation: Today and yesterday I helped out at the Lakeshore preserve. They were burning the Biocore Praire and I helped documenting it. Unfortunately the humidity was a bit high so we only got a good burn in one of the fields. But they're going to continue the work next year so they wern't too dissapointed. I I got some good pictures so I'm pretty happy too :)

2 kommentarer:

 1. GRATTIS Lina !
  du har verkligen förtjänat att få dessa två härliga brev. Resten är bara en formsak och frågan är vad du skall välja av alla erbjudanden som kommer. Skämt åsido men med din energi och framåtanda kan det bara gå bra. Ta det nu lungt och välj noggrannt. Frukosten låter helt ok, men jag sakna wienerbröd - har dom inte det ?
  Vi har packat ner allt i bokhyllorna i vardagsrummet idag och imorgon hoppas jag att hyllorna kommer på plats i Sjötorp.
  Har just kommit hem från tennisen och ikväll vann vi.
  Kraam !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, nu är det bara att kasta sig ut i den Madisoniska arbetsmarknaden. Blir spännande.
   Kristoffer tror att frukosten ändå är helt i din smak. Speciellt med alla milkshakes :)
   Det ska bli så spännande att se hur allt blir i Sjötorp. Så klart kanonbra, men det ska ändå bli spännande att spana in det när vi kommer hem.
   kram Lina

   Radera