måndag 1 oktober 2012

Devils Lake State Park

I söndags gjorde vi en utflykt tillsammans med Jims familj till Devils Lake State Park för att ägna oss åt lite light hiking. Jag kunde inte få nog av alla underbara höstfärger. Till och med resan dit var fantastiskt vacker med böljande skogsklädda kullar som låg som små öar mellan ängarna. Färger som skiftar i grönt, halmgult, brandgult, orange, rött och allt däremellan. I love it! Hösten kan vara min favoritårstid tack vare denna härliga färgvariation.
IMG_2446
Devils Lake State Park ligger dryga halvtimmen norr om Madison och omfattar typ 4040 hektar. Det finns flera infoskyltar i området (och massa info på hemsidan) som berättar om hur den senaste inlandsisen har format området vilket åtminstone jag tycker är intressant. Dock inte tillräckligt intressant för att ta massa bilder på det verkar det som...

IMG_0139 Vi åkte iväg ganska sent så vi gick inte runt sjön utan bara upp till en utsiktsplats och sedan vände vi om. Det fanns ett litet båthus där man kunde hyra båt, kanot eller kajak. Och det fanns fullt av bord där man kunde duka upp sin medhavda picknickorg. Vår korg bestod mestadels av öl och ost (yes we're in beer and dairy land!)

IMG_0128 På östra sidan om sjön löpte järnväg som man kunde promenera på och som Jim trodde fortfarande användes lite sporadiskt. Vi kom dock fram till att det förmodligen inte var några höghastighetståg som passerade där :)

IMG_2468
Kristoffer lyckades ta en bild där man kan se hur vattenlinjen ändrats. En ganska geologiskt bild i alla fall :)
Efter en sådan här härlig dag önskar jag att vi också hade bil. Förhoppningsvis får vi i alla fall snart möjlighet att joina en bilpool så då kan vi åka iväg på egna utflykter när vi vill. Det finns ju så mycket som vi vill se när vi är här liksom, inte bara vingårdar och ölbryggerier, även om det naturligtvis står högt på listan.

Translation: We visited Devils Lake State Park with Jim and his family.

2 kommentarer:

  1. Ser väldigt trevligt ut, jag gillar bilder på fluktuerande vattenlinjer. Rörande öl; jag kan sponsra er bilpool om ni lovar att besöka flertalet mikrobryggerier där tydlig och utförlig dokumentation av tillverkningprocessen sker.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har du inte planerat in en studieresa i din budget för öltillverkningen? Det är ju bäst att se det direkt menar jag och inte behöva förlita så på andra suspekta källor så som mig själv bl.a. I annat fall så ska jag göra mitt bästa för att dokumentera och se om jag kan hitta några recept som jag kan sno åt dig.

      Radera