torsdag 27 september 2012

om the Casual Vacancy och att skriva en bok

Idag kommer J K Rowlings nya "vuxenbok" ut. Jag är lite tu-delad huruvida jag ska köpa den eller inte. Jag tycker ju om hennes lättsamma och humoristiska sätt att skriva men jag är rädd att avsaknaden av magi kommer vara allt för påtaglig för att jag ska kunna läsa den. Hrm... Jag vet att det är löjligt att tänka så. Vill jag läsa den ska jag naturligtvis göra det och inte bry mig om vem som är författaren (även om jag förmodligen aldrig känt till boken om det inte vore för just författaren...)

Jaja. Innan vi åkte till Amerikat så gjorde jag en lista på saker jag skulle kunna sysselsätta mig med eftersom jag inte får jobba. På den listan stod det att jag skulle kunna skriva bok/novell. Och ja. Jag jobbar faktiskt på min egen lilla bok för tillfället. Fast den lär väl knappast bli en kioskvältare à la Harry Potter. Inte för att just det är något som oroar mig :) Det som möjligen oroar mig i det här skedet är i första hand om jag skulle kunna skriva klart den och i andra hand om jag ens skulle våga ge ut den. Jag antar att ett första steg är att låta Kristoffer läsa den... Nåja, det är i alla fall ganska spännande att sitta och fantisera ihop en berättelse och försöka sätta ord på sina tankar. Problemet när jag skriver är att jag redan har hunnit fantisera ihop hela händelseförloppet innan jag har hunnit sätta ord på det. Och då känns det lite meningslöst att skriva klart eftersom jag redan vet vad som ska hända. Undrar hur riktiga författare gör. Någon som vet?

2 kommentarer:

 1. Underbart Lina! Det här kommer att bli skitbra för jag vet att du har bra fantasi och skriver riktigt bra. Go for it!Och har nu Harrypotter-författaren lagt av å skiva fantsy för barn så måste ju nån fortsäta. Du är den utvalda!
  Vi åker till underbara Hylton i helgen. Ska träffa mina studiekompisar från förskoleseminariet där( i G89) . Vi ska äta Raclette, plocka svamp och bara snacka och rå om varandra i regnet. Ha de! Kram Mamma Gerti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter härligt med svampplockning på Hylton. Jag har frågat var man kan plocka svamp här men jag tvivlar på att det finns några mängder med tanke på att det har varit torka hela sommaren...
   kram Lina

   Radera