lördag 29 september 2012

Kristoffers lördagsinlägg numero due

Yep, då var det lördag igen.

Veckan flög förbi utan att jag knappt märkte det. Jag har en massa spännande projekt på jobbet så jag har fullt upp på veckorna. Idag har vi vart uppe tidigt och gått på Dane County Farmers Market, vilket Lina säkert kommer skriva mer om. Det var en trevlig upplevelse, en massa folk som köpte grönsaker och annat gött. Själv så kände jag min lite trött i morse eftersom vi var ute och åt igår efter jobbet. Passade på att testa några nya öl som jag inte kände igen utan bara valde på tuffa namn. Först så testade jag en Ambergeddon från Ale Asylum som är ett lokalt bryggeri. Den var helt ok, lite väl alkoholstark (6.8%) för min smak. Dock så visste jag inte vad som väntade. Nästa öl hade ett ännu tuffare namn. Dragons Milk av New Holland Brewing Co. Ekfatslagrad och svart som natten så höll den på att knocka mig rakt upp och ner med sina välriktade 10%. Puhh.
På hemmafronten så har jag laddat upp med tre nya härligheter. Pumkin Lager från Lakefront Brewery i Milwaukee. Staghorn Octoberfest Beer från New Glarus och Supper Club från Capital Brewery. De två sista är ju från samma bryggerier som jag skrev om förra veckan.

 

På sportfronten så har det inte hänt så mycket nytt. Hamilton fick bryta i söndags, suck. Och i veckan så kom det fram att han skrivit på åt Mercedes och att Perez ska köra för McLaren med Button nästa år. Vet inte vad jag ska säga om det, men det känns kanske som att det behövs någon förändring i för McLaren.
I USA så har det vart stora nyheter om domarna i NFL, eller om ersättningsdomarna som har hoppat in eftersom dom riktiga har strejkat i början av säsongen. I måndags så blev Packers rånade på segern av Seahawks när dom fick en felaktig touchdown i sista sekunden. Hela USA, med undantag för några i Seattle kanske, var upprörde över domslutet. Twitter exploderade, presidentkandidaterna uttalade sig om det. Och så på onsdagen så var konflikten löst. Dom riktiga domarena är tillbaka och säsongen är räddad. Om dom bara kunde lösa NHL konflikten lika snabbt och snärtigt. Önskar inte Obama att kolla på Blackhawks i vinter?? Det är väl bara för han att sätta ner foten som alla gjorde i veckan.
BTW, så verkar dom som Europa håller på att få rådäng av USA i Ryder Cup (som spelas bara någon timme eller två härifrån). Men ikväll så tar jag och frugan på oss våra finkläder och hejar febrilt när Badgers möter Nebraska i säsongens första conferens game. Viktigt viktigt!

Jag var ute i veckan på min första inspektion av en träbro. Det var egentligen ingen riktig inspektion, utan mer bara för att få en känsla över broarna som jag jobbar med här. Dom är ganska annorlunda än dom träbroarna som jag har forskat på i fyra år. Denna bron var en balkbro med en icke samverkade platta. Balkarna var ganska stadiga limträbalkar, och plattan bestod av 1.2 meter höga limträbalkar som ligger på flatsidan. Allt impregnerat till tusen. Tydligen så måste man enligt bronormen i USA impregnera allt trä i USA. Vi i Sverige försöker unvika impregneringar helt och hållet. Så det blir ganska olika typer av broar. För er som vid det här laget undrar varför jag babblar på om träbroar så kan jag bara säga att det är tyvärr sånt som roar mig.

Träbro över bäck vid Mount Vernon, Wisconsin

Nu får det banne mig räcka för denna veckan. För er som mot förmodan orkade läsa ända hit så önskar jag er en trevlig vecka. Det kommer en ny rapport nästa vecka. Jag ska försöka skriva lite om ett till ämne som ligger mig varmt om hjärtat, snabbmaten i USA. Jag ska göra mitt bästa för att äta mig igenom det gedigna utbudet av snabbmatsresturanger här i Madison.

Ha det gööött!!!, och kommentera på nu för sjutton gubbar

2 kommentarer:

 1. krille, kan du ge mig nån typ av cliffnotes på vad DU ska GÖRA med broarna i madison.. egentligen.
  jag har nog inte fattat det till fullo. sorry.
  men de är vackra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det vore så enkelt att jag kunde skriva lite kort om vad jag ska göra så hade jag gärna gjort det. Det är lite oklart vad jag ska göra exakt, men jag jobbar i tre projekt för tillfället. Ett handlar om att inspektera gamla träbroar för att bestäma skick på dom och om/när dom måste bytas ut. Det andra handlar om att man har ca: 800-900 gamla täckta träbroar som är i lite varierande kvalitet och tillstånd. Jag jobbar med att ta fram ett par olika golvstrukturer som man ska kunna ersätta de gamla golven med för att broarna ska hålla längre. Det tredje jag jobbar med är att jämföra hur man bygger träbroar i Sverige och i USA. Vilka material, vilka fordonslaster, vilka klimat, m.m som man använder sig av i resp land. Hoppas det förklarar lite mer vad jag gör här. kram

   Radera