tisdag 28 maj 2013

San Francisco

Nu mina kära vänner. Nu kommer första reseinlägget om vår tripp till USAs västkust. Gör er beredda på en maffig bildkavalkad (i vanlig ordning).
San Francisco
Förra lördagen for vi till San Francisco. Vi tog tåget (BART) in till stan och lämnade väskorna på hotellet innan vi begav oss ut på en första upptäcktsfärd.
San Francisco
Vi promenerade runt i Chinatown och gick backe upp och backe ner för att komma till Fishermans Wharf.
San Francisco
Där låg det en herrans massa sälar och latade sig i solen. Det var naturligtvis smockfullt med turister och vi började snart dra oss i riktning mot Golden Gate bron.
San Francisco
Jag passade på att känna på temperaturen i vattnet eftersom det var lite galna kidz som badade. Inte badvänligt konstaterade jag!
San Francisco
Eftersom vi inte hade möjlighet att besöka Alcatraz (för att det var typ flera veckors kötid) så tog vi massa kort på det istället. San Francisco
Och på massa fina blommor också. Så klart.
San Francisco
Efter att ha promenerat till fötterna värkte bestämde vi oss för att gå förbi världens slingrigaste gata på väg tillbaka till hotellet. Lombard Street. Det ringlade sig en nätt liten bilkö för att få köra ner för denna slingriga väg. Vi nöjde oss dock med att fota den.
San Francisco
På söndagen hölls ett roligt "lopp". Bay to breakers. Anledningen till att jag tyckte det var roligt var naturligtvis för att nästan alla var utklädda. Och de pendlade mellan att vara salongsberusade och fulla. En guide berättade att man numera hade förbjudit vagnar eftersom det blivit lite för mycket av det goda, så att säga. I vilket fall verkade alla vara på ett härligt humör och vi mötte horder av dessa utklädda galningar hela dagen. Det gjorde mig i alla fall väldigt glad. Jag är ju liksom själv barnsligt förtjust i att klä ut mig och blir så imponerad av folk som verkligen går all in för det. Som vill bjuda lite på sig själva.
San Francisco
Vi passade också på att åka kabeldragen spårvagn och en guidad busstur runt stan. Det förstnämnda tyckte jag (inte helt otippat) var hiskeligt kul och jag stod och skrattade/log hela resan.
San Francisco
Den guidade bussturen tog oss både till och över Golden Gate bron. Riktigt mäktigt att se även om vi höll på att blåsa bort när vi åkte över den. Intressant att tänka på att den färdigställdes tidigare än beräknat och under budget. Känns inte som att det är många projekt som går åt det hållet nuförtiden...

Så såg i alla fall våra två första dagarna på resan ut. (Vi besökte en träkatedral som var jäkligt grym också men jag tänkte att jag sparar den och alla trä relaterade grejer till Kristoffer så att han får möjlighet att berätta om något också. Vänligt av mig, eller hur?)

Och för dig som vill kolla in fler bilder från resan är det bara att klicka på den lilla flickr-länken till höger eller här.

2 kommentarer:

 1. Det ser lovely ut! vill höra mer.
  jag längtar tills ni kommer hem och vi får träffas. det är snart det!!
  puss o kram/ jo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Snart snart SNART är vi hemma. It's gonna be great
   kram kram

   Radera