måndag 21 januari 2013

Rotfruktslåda

Jag läser ganska många bloggar varje dag. Kanske lite fler än vad som egentligen är rimligt. Ibland är det kanske lite onödigt. Men ibland. Ja, då trillar jag in på ett fantastiskt inlägg om någon ny spännande maträtt, en festlig idé eller något annat bra tips. Så igår testade jag ett av de där recepten som jag snubblat in på. Moa hade nämligen gjort en trevlig rotfruktslåda och jag bestämde mig för att göra något liknande. Och dessutom var det ju himla länge sedan jag skrev något om mat, så jag tyckte allt att det var på tiden.

Potatis, morötter, rödbetor (gulbetorna var slut), granatäpple, purjolök, persiljerot (det skulle egentligen varit palsternacka men det var också slut så jag gjorde en chansning på denna märkliga rot i stället), valnötter, torkad aprikos, vitlök, kålrot och färsk timjan skulle ingå i denna rätt bestämde jag. 

Det är inte ofta jag brukar få till mina rätter. Men just nu kan jag faktiskt sträcka lite extra på mig. För det var nämligen både gott och fint att titta på. (Jag tror ju liksom stenhårt på att det är minst lika viktigt att det ser bra ut - ibland till och med viktigare - som att det smakar gott). Tror ni mig inte? Ja men kolla då på bilden nedan. Om inte det är snyggt så vet jag inte vad är!
rotfrukter
2 kommentarer:

  1. men mums vad gott! Ditt såg mycket godare ut än mitt haha :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha tack! Fast jag får väl erkänna att jag håll på ganska länge med att arrangera maten för att den skulle bli fin på bilden... :)

      Radera