onsdag 23 januari 2013

Måndagen i bilder

I måndags var det Martin Luther King day här vilket betydde att Kristoffer var ledig. Så vi bestämde oss för att ta en tur till Milwaukee. Jag kan inte riktigt fatta att vi fortfarande inte har varit där eller i Chicago än. Men det känns ju bra att vi i alla fall gjort ett av besöken nu åtminstone.
Milwaukee
En av de öppningsbara broarna sedd från Milwaukees riverwalk
Hur som helst. Det var var verkligen snorkallt! Visst blev det något varmare mitt på dagen men -17 och kraftiga vindar är inget man leker med direkt. Vårt besök blev dock inte riktigt vad vi tänkt oss. Det började med att vi körde runt länge för att hitta en vettig parkeringsplats som vi kunde stå på längre än två timmar. Sedan skulle vi käka lite. Vi hade fått tips av på ett ställe av Jim så vi gick ner på Milwaukees riverwalk för att komma dit. Men. Ingen restaurang i sikte. Vi gick ett extra varv runt kvarteret för att försäkra oss om att vi inte hade missat den, men fick sedan konstatera att den måste flyttat eller slagit igen. Eftersom vi vid det här laget hade tappat känseln både i ansiktet och om benen hoppade vi i stället in på första bästa snabbmatshak. Jag åt/drack en varm soppa för att tina upp.
MilwaukeeMilwaukee
Efter lunchen skyndade vi sedan upp mot ett av de museum som vi tänk besöka. Fast saken var den att det hade typ alla andra barnfamiljer i Milwaukee också tänkt göra. Det var inte direkt ett svårt beslut att dissa den timslånga kön med skrikande barn och pallra oss tillbaka till bilen. Alla andra museum var stängda eftersom det var måndag. Typiskt. Men det hade vi nog nästan räknat med.
Milwaukee
På Miller brewery
I stället körde vi upp mot Miller brewery för att gå en guidad tur. De hade sina turer igång fast inte någon produktion vilket kändes lite snopet eftersom vi hade kollat upp det i förväg. Det var en kort och ganska simpel tur men den avslutades på bästa sätt med lite ölprovning. Vi fick testa tre olika. Den mittersta vad godast, men jag har helt glömt bort vad den heter (det här är alltså anledningen till varför jag inte skriver något om öl - jag glömmer bort vad det är jag har druckit!). Vi fick också lära oss att alkoholfri öl (eller i alla fall den som Miller tillverkar), dvs. öl med alkoholhalt av 0,5% görs på samma sätt som vanlig öl men inte tillåts jäsa lika länge.
Milwaukee
Gammal, restaurerad tunnel som användes som kylkammare på slutet av 1800-talet
Milwaukee
Tre olika ölsorter. Tror den första var Miller light...
Även om det mesta gick snett så var det kul att komma till Milwaukee. Staden är kanske 2-3 gånger så stor som Madison vilket inte låter så mycket, men det kändes verkligen att vi kom till en "storstad". Vi måste definitivt åka dit igen. Fast det tänker vi göra när vi kan vara utomhus utan att förfrysa näsan av oss!
Milwaukee
Kristoffer skriver ett vykort och tycker att han är väldigt fyndig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar