måndag 3 december 2012

Thanksgiving i Ely

Dag 2, fredag var det Thanksgiving och jag var såklart superpepp inför min första Thanksgiving EVER!

Dagen började med att vi plöjde igenom Margrets skafferi i jakt på saffran. Vi hittade lite och bestämde oss för att testa. Den var dock 15 år visade det sig så efter att ha låtit det koka upp med smör och mjölk bestämde vi oss för att inte göra degen på det. Det blev liksom varken rätt färg eller rätt lukt. Thomas lät dock berätta att han hade lite hemma som skulle vara färsk så vi fick hålla tummarna för det i stället och passade på att göra en liten utflykt till Andy och April med Paul och Becki innan han och Jenni skulle joina oss hos Tom och Margret. (Oj vad många namn det blev att hålla reda på nu, men jag vet inte riktigt hur jag ska skriva annars...)

Ely - 20121122 - 1

Anyways. Andy och April bor typ hur fint som helst. På en gård mitt ute på landet med härligt öppna vidder åt alla håll.

Ely - 20121122 - 3
Jag fick en guidad tur av deras älsta dotter (2år) :)
Ely - 20121122 - 4

Dagen till ära höll de på att slakta lam och stycka hjort. Efter lite funderingar bestämde vi oss för att inte kolla på själva slakten eftersom vi var rädda att tappa aptiten inför kvällens stora måltid... Kollade dock in styckningen och kylrummen där de förvarade sin öl, vilket jag tyckte var festligt.

Thanksgiving 2012 Ely
Efter det styrde vi upp en lunch, jag testade Thomas saffran (stor succé) och förberedde degen till lussebullarna medan Kristoffer spelade fotboll. Det rådde full aktivitet i köket men vi bestämde oss alla för att ta en paus och kolla på nya spindelmannenfilmen. Hann se typ 40 minuter innan vi fick ta intermission och göra oss iorning för kvällen.

Thanksgiving 2012 Ely

Oj vilken härlig fest det blev sedan! Huset fylldes av god mat och härliga släktingar. 14 personer tror jag vi var totalt och det var bara jäkligt gött och avslappnat. Massor av goda sallader hade vi också vilket jag tyckte var trevligt (och lite oväntat - jag hade fått för mig att maten skulle vara mycket stabbigare, som på julen liksom, men det här var bara fräscht och gott). Lite lustiga kombinationer tyckte jag dock att det var, eller hur tycker ni att lussebullar, kalkon, hallonsallad, rostad sötpotatis, apelsinbullar, potatismos, jordgubbssallad och olika såser låter? Well, det låter konstigt men det var i alla fall supergott. Detta följdes sedan av typ 4 olika sorters pajer. Snacka om att vi var mätta sedan!

Ely - 20121122 - 11När de flesta släktingarna gått hem såg vi klart spindelmannen medan vi smälte maten.
All in all en mycket bra första Thanksgiving, även om vi glömde bort att be bordsbön och berätta vad vi var tacksamma över. Jag antar att vi helt enkelt hade för trevligt för att komma ihåg det :)

Ely - 20121122 - 9Translation: I was super excited for my first american Thanksgiving and I was certainly not disappointed. We started the day by visiting Andy&April with Paul&Becki. Their oldest daughter (2 years old) gave me a tour :) of the gorgeous surroundings and we found their beer stack along with some dead animals. It sounds quite horrific but I actually thought it was a fun place to "hide" the beer.

Thanksgiving 2012 ElyWhen we came back to Tom and Margret, we ate some lunch, made a bunch of festive dishes (I made saffron buns from Thomas' saffron), played soccer (Kristoffer, Paul, Bridget and her kids) and watched the new Spiderman movie.

Ely - 20121122 - 14
Then it was finally time to eat and celebrate! And OMG. What a feast! We had so many lovely dishes ranging from Swedish saffron buns, turkey, tofu turkey (foturkey?), mashed potatoes, roasted sweet potatoes, salads, gravy, orange buns to I-don't-know-what. I loved the relaxed atmosphere, the food, the friends the "everything". And even though we forgot to say what we where thankful for out loud - I think the message got through anyway.

4 kommentarer:

 1. Vilken upplevelse!!!Vilka minnen från er fantastiska tripp wester ut!! Verkar vara bara positiva erfarenheter. Kul,kul!Känner mig väldigt glad för er skull.
  Kanonfint julpynt... var får ni tag i allt?
  Tänker sätta dig på att leta efter några morganhästuppfödareunder våren i er omgivning,om du har lust?Ser att det finns ganska många på www.amerikan morganhorse.com, men ej om det är nån kvalitet på det hela. Har kollat på några men är inte impad.Har kanske blivit kräsen med åren!Vore ju skitkul om vi kan besöka några gårdar när vi kommer,eller hur??!! Jättekram från mamma,Gerti!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var riktigt härligt!
   Spännande med morganhästarna. Får väl se vad vi kan hitta
   kram Lina

   Radera
 2. Instämmer med Gerti,
  och längtar tillbaka till Ely för att göra den där jaktturen som vi pratade om 2001.
  Kraam från Sjötorp,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår det. Vi såg hur mycket hjort som helst (kommer bilder på det snart) så det verkar finnas en del att t av om man säger så :)
   kram Lina

   Radera