lördag 22 december 2012

Fredagen i bilder

Oj vad vackert väder vi har haft sedan det snöade. Strålande solsken och iskalla vindar. Igår åkte vi en tur med monsterbilen och var mycket glada för fyrhjulsdriften. Efter att ha införskaffat snöskyfflar och lite julmat tog vi en promenad ner mot picknick point. Jag testade mina nya broddar även om jag knappast hade behövt dem med tanke på hur vansinnigt mycket de saltar här (inte riktigt samma miljötänk som hemma...) och vi försökte fota lite. Så här kommer en liten (eh, okej, ganska stor - men jag kunde inte välja) bildkavalkad på det :)
snö - 20121221 - 5snö - 20121221 - 7snö - 20121221 - 18snö - 20121221 - 24
En liten parantes bara. Angående den här snöstormen så måste jag nog säga att jag och Kristoffer tycker att den är lite väl överdriven. Han fick vara hemma från jobbet både i torsdags och i fredags och jag misstänker skarp att det mest beror på att vi är så nära jul. En annan sak som känns lite obefogad är att gratisbussens turer har varit inställda både idag och igår. Och då ska tilläggas att att vägarna är näst intill snöfria. Men det beror säkert på att många studenter har åkt hem på jullov. Jaja. Så kan det vara.snö - 20121221 - 31
På kvällen lagade vi dumplings. Vi testade att göra degen från början den här gången (vanligtvis köper vi ju färdiga wontonplattor och fyller dem) och det blev faktiskt ganska lyckat. (Den ena av fyllningarna vi gjorde var från ett recept som mamma skickade över.) Men fy vad tråkigt det var att knåda degen. Kändes mer som att vi försökte forma en sten så hård som den var. Jag fick dock inte ta några bilder på detta eftersom Kristoffer tyckte att det var på tok för tråkigt att ha en bild på. Men sedan så :) Bered er för ytterligare en bild kavalkad!
20121221-IMG_535920121221-IMG_536120121221-IMG_5366
På kvällen (typ kl 22) kom ett blommogram. Stackarn som levererade blomman hade hållit på och köra ut hela dagen och när han äntligen kom fram till oss (sista stoppet) så trillade han med blommorna. Som tur var gick det bra både med honom och blomman.
20121221-IMG_5371
Så här står det på lappen: God Jul och Gott Nytt Aar! fraan oss i Sjoetorp
Kan vara det roligaste jag har läst på länge!

Det var vår fredag i bilder. Trevlig helg!

4 kommentarer:

 1. Fina bilder ni tar med er finfina kamera. Kul med vit jul! Här har det mesta regnat bort men det är fortfarande -grader.Det va ju inte meningen att det skulle va så knöligt med dumplinbaket-kul att ni testade iaf. Idag har vi frångått traditionen "skjuta gran" Vi sågade!!! Ja det är sant!Efter jakt,korvofläsk-grillning var det dags att utse tre granoffer.Väldigt lyckade exemplar måste jag säga som nu pryder sin plats i våra hem.Passar det med skype på julafton er tid kl.10? STOR KRAM Från G o S

  SvaraRadera
  Svar
  1. det var inte knöligt, men man får ju använda de muskler man har :)
   sågade?! jag är chockad. kan vara det värsta jag har hört i år ;)
   kl 16.00 er tid. när det passar, helt enkelt.
   kram Lina

   Radera
 2. Underbara bilder!

  Och vit jul - avis. Här är det hur grönt som helst.

  Trevlig helg och en God Jul önskar jag er!

  Kram
  Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja, en grön jul vet ju jag som kommer från den halländska västkusten allt om tyvärr... hoppas du och familjen kan njuta ordentligt ändå.
   kram och God Jul
   /Lina

   Radera