fredag 28 december 2012

Året som gick (del 1)

Det är den tiden på året igen. Den tiden då jag brukar tänka tillbaka på vad som har hänt under året och försöka sammanfatta det. Aldrig en lätt uppgift så det gäller att välja ut några höjdpunkter.

Januari (och December 2011)
Jul på junigatanNyår 2011/2012februari 2012
Julafton 2011 firade vi på Junigatan med Kristoffers familj. Till nyår klädde vi upp oss till tänderna och korkade upp champagnen hemma hos Katta och Johan. Det blev en perfekt avslutning på det gamla året. I början av året åkte vi till Harplinge och firade jul med min familj där alla fick vara ”tomtar” med lustiga hattar såklart.

Februari 2012
februari 2012februari 2012
Vi köpte tulpaner i mängder och njöt av de vackra färgerna. Till min 27årsdag kom mamma, pappa, Johan och Caroline upp och vi firade på Villa Belparc

Mars 2012
Stefans 40års festStefans 40års festmars 2012
Vi njöt av det härliga vädret i Revesjö och Stefan testade lyckan på isen efter att ha tagit en ett två styrketårar. När prinsessan Estelle skulle döpas ställde vi till med pompa och ståt hemma hos Katta och Johan. Vi firade Stefans 40årsdag på Topasgatan.
Tyvärr fick denna fina månaden fick ett tråkigt slut när Ida packade sin kappsäck och drog till hufvudstaden.

April 2012
Påskfirande i sjötorpPåskfirande i sjötorpPåskfirande i RevesjöKristoffer får stipendieEmma och Alice på besökkörsbärsblomning i Gbg
Vi firade födelsedagar i Sjötorp. Vädret gjorde själ för namnet och bjöd på regn, sol och snö. I Revesjö firade vi sedan traditionellt påskfirande – med våfflor och äggrullning. Många av våra fina vänner fick sina möhippor och svensexor. Kristoffer fick ta emot stipendiet från Sverige-Amerika stiftelsen i Stockholm och vi började förbereda oss på allvar inför en amerika-flytt. Vi fick finbesök av Emma och Alice i Göteborg och vi lekte så mycket vi orkade. Herr Bergendahl fick en skottkärra, vilket han först lyckades lista ut när den var färdigmonterad (typ). På Valborg dukade vi upp picknick för att kolla på Cortégen. Massor med folk var det.

Maj 2012
Kristoffer åker fortHugo fyller 2årChippen och Idas bröllopRevesjö i juni
Kristoffer fick testa på att köra snabba bilar med jobbet och trivdes som fisken i vattnet. När Hugo fyllde 2 år firades han naturligtvis stort på Topasgatan. Sedan var det dags för årets första bröllop när Simos och Cissi gifte sig i Örgryte och Chippen och Ida gifte sig ute i skärgården

Juni 2012
Adam tar studentenAlbin tar studentenAlbin tar studentenMidsommar 2012
Min kusin Adam tog studenten den 8:e och regnet stod som spön i backen i Norre Katts park. Alla mina fina kusiner på pappas sida var där och vi dansade som galningar halva natten. Men det var inte slut på studentfirande än. För den 15:e var det Kristoffers kusin Albins tur att springa ut och fick fick i stället njuta av en skön sommarkväll i Sjötorp. Vi lekte och letade mystiska hål med Nico. Josse och jag bakade en hög tårta från den fina sommarpresenten vi fått av Inger. Med vääääldigt mycket smör.
Midsommar firades vi hos fina herr och fru Druselius. Dagen därpå var det dags för Fiddes svensexa och det var ett trött grabbgäng som for iväg. Josse och Nico kom på besök och vi hade hur kul som helst på Universeum med alla fiskarna.

Juli 2012
StresaSemester i SjötorpSommar i Revesjö
Kristoffer skulle på konferens i Stresa utanför Milano och det tyckte jag lät som en himla bra början på min semester. Vi solade och drack goda viner och åt fantastiskt god mat. Vi försökte oss till och med på en liten vandring i bergen, vilket gick bra förutom att vi lämnade all proviant och vatten i bilen...
Semestern fortsatte vi i Sjötorp. Vi badade, lekte, blåste såpbubblor och besökte Astrid Lindgrens barndomshem, Näs. Sedan fick också en av sin 40årspresent – en roadtripp till Hultsfred.
Vi åkte till Stockholm för att få ansöka om visum och passade på att våldgästa Ida. På vägen till Revesjö stannade vi till i Tranås för att dinera med Jan, Lars och Diane.
I revesjö gjorde vi det vanliga – jobbade lite, fotade, grillade och åkte flotte. Vi tog en tripp till Åkra för att hälsa på familjen Knutsson. Lite kantareller hamnade också i korgen.

Augusti 2012
Maggans och Fiddes bröllopWOW 2012Augusti i Revesjö
Den 4:e gifte sig Maggan och Fidde i Örebro. Sedan var det dags för den årliga avslutningen av sommaren – Way Out West. Vi agerade värdar och huserade Lars, Ida och Daniel. Vädret var fantastiskt och vi njöt fullt ut. Förfest hölls hos Linn och Emil förstås.
Vi åt av egenodlad mat på Hylton och tyckte det kändes väldans lyxigt. Och så plockade vi svamp och hade kräftskiva. Dessutom fick vi firat Johans 25årsdag.
Från Hylton åkte vi för att fira Viggo och hans far, som skulle döpas. Efteråt var det mottagning i deras fina sommarstuga (hus).

September 2012
September på JunigatanSeptember 2012
Inger och Ivar ville börja förbereda för att sälja Junigatan så lagom till Kristoffers och Nicos födelsedagar åkte vi dit för att dela upp och fira. Josse bakade både en tjusig hajtårta och en schackrutig tårta, Nico blev överlycklig för alla sina presenter och Alice bar en ”spansk” klänning. Vi lekte till vi var andfådda och Josse klädde upp sig ordentligt till det var dags att fira Kristoffer med kräftor.
Det blev ett ledsamt farväl eftersom vi fick säga hej då både till Junigatan och hela Kristoffers familj.
Sedan packade vi ihop lägenheten och körde ett flyttlass till Alafors där vi bodde vår sista vecka i Sverige.

Puh! Det var första halvan. Nu ska ge mig på en sammanfattning om vad som har hänt här i staterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar