lördag 10 november 2012

Jobb sökes!

Jag har så mycket positiv energi i mig nu. Och allt beror på två brev. Det ena hemifrån Sverige och det andra från amerikanska staten. Jag har ju skrivit lite om lyckan i att få ett riktigt brev tidigare och kommer nog skriva om det igen för jag blir så himla glad när jag får sådana brev.

I torsdags fick i alla fall jag och Kristoffer ett sådant där fantastiskt brev. Ett brev från min farmor och farfar. Farmor hade skrivit långa snirkliga rader om allt stort och smått som händer hemma och jag var tvungen att gråta en skvätt för att det var så fint och för att jag saknar dem så mycket. Farfar hade också skrivit några rader, som var minst lika snirkliga, om träbroar bland annat. Och så skickade de med ett tidningsutklipp på Sveriges enda täckta träbro till Kristoffer. Så himla fint och omtänksamt. Jag har verkligen världens bästa farföräldrar!
LinaKristoffer658
Farfar, jag och farmor på mitt och Kristoffers bröllop
Det är ju ganska få saker som kan toppa ett sådant brev men i fredags fick jag i alla fall ytterligare ett som åtminstone kvalar in på topp fem listan. Det var ett brev från USCIS.
Gud, tänkte jag. Det här kan inte vara bra nyheter. Det har nämligen bara gått lite mer än en månad sedan jag skickade in min ansökan om EAD. Jag öppnade det i alla fall med darrande fingrar och läste de översta raderna:

 "Your Application Has Been Approved"


Hurra! Nu är det bara att börja leta jobb här i staterna. Roligt och läskigt på samma gång. Så om ni vet någon i Madison, WI som är sugen på att anställa en Civilingenjör fram till juni - Let me know!

Translation: I have received two great letters during the past days. The first from my lovely grandparents. They are two of the most caring and kind persons I know and I just miss them so much. And even though a had to cry a bit when I read their letters, it feels good to get a hand written letter from them and know that they are ok.

The other letter was from USCIS stating that my EAD (Employment Authorization Document) has been approved! That letter definitely found it's spot on my "top five best letters list". This means that I can finally start looking for a job here in the US. So, if you know anyone who want's to hire a Civil engineer - Let me know!

9 kommentarer:

 1. Grattis älskade Lina...Önskar Dig lycka till...
  Svärmor håller tummarna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt! Jag behöver så många hållna (?) tummar som möjligt ;) kram Lina

   Radera
 2. Å, vad fint brev från dina farföräldrar! Vilken fin bild också.

  Och grattis till brevet fr USCIS och att ditt EAD är beviljat!

  Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack!
   Och ja, visst är det en tjusig bild. Jag tycker det är fint hur väl de matchar varandra och så tycker jag att jag matchar dem ganska bra också :)
   kram Lina

   Radera
 3. Grattis Lina!! va kul. hoppas du hittar nåt spännande och roligt.
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack! Ja det hoppas jag också.
   kram Lina

   Radera
 4. Åh, vad underbart för dig! Och för er båda! Grattis!Det måste väl finnas nåt smart företag som behöver en välutbildad chalmerist, annars vet dom inte vad dom missar! Lycka till!
  Jag sparade alla brev och vykort jag fick när vi bodde i Schweiz.Dom betydde jättemycket för mig!Jag läste dom om o om igen mååånga gånger!Väldigt bra foto på dig,Lulle o Stig.Såna bilder värmer!
  Idag ska farsdag firas och det blir middag hos farmor o farfar kl.17. Jag åker inte med för jag har drabbats av höstens första knockoutförkylning.Stefan ska installera skype hos Stig o Lulle idag! Började dagen med säkert 10 nysningar och så har det fortsatt.Snyter och snyter!Urk!
  I fredags hittade jag Sälma under täcket i Stefan säng. Hon bara gnydde och ville somna om när jag skällde på henne.Jädra hund, men jag blev rätt full i flabb också!I allefall sträckte jag mig fram mot henne lite för snabbt och fick ryggskott!Jäklar! Jag som tyckte att jag var så smidig på Zumban kvällen innan,ha,ha!
  Guinness hade tappat en sko idag och jag lyckades slå på en nygammal så nu känner man sig som en låda.Pust! Hur faan orkar dom jobba som hovslagare???Betalar mer än gärna 1200:- för att få det gjort!
  Efter ändlösa dagar o veckor med gråmulet och regnande spicker nu precis himlen upp och släpper äntligen fram solen.Oj vad man saknat ljuset!
  Vår grannfru Ulrika,har i helgen fått komma hem efter sin stroke och vi är såå glada för hennes skull.
  Är ni ute på resa i helgen? Eller passar det att vi skypear vid er tid 14.30 vår tid 21.30?
  Många varma kramar från mamma,Gerti!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Oj, det låter som att det är fullt upp hemma. Vi kan ju se om vi kan skypa någon dag i veckan så vi får prata lite? Usch vad läskigt med Ulrika. Hoppas verkligen att hon får en bra återhämtning.
   Massor av kramar Lina

   Radera
 5. Åh va roligt att höra om arbetstillståndet! Men är jobb på Atkins i Madison för dom hemma i Sverige helt uteslutet? Hoppas hoppas du kan få ett annat toppenjobb annars! Håller förstås tummarna!

  Längtar efter er! Kram Emma

  SvaraRadera