måndag 29 oktober 2012

Opera

Jag hade förberett ett långt inlägg igår för att berätta lite om vad som har hänt de senaste dagarna men jag hann aldrig lägga upp det och idag känns det lite daterat så stället tänkte jag berätta vad vi gjorde för något skoj igår (när jag inte hann blogga). Vi var nämligen på opera. Verdis A Masked Ball (Un ballo in maschera) på Madison Overture Center for the Arts. The overture center är en ganska modern byggnad med vita heltäckningsmattor, ljusa marmor/kalkstensskivor på väggarna och en gigantisk glasvägg mot ena sidan. Vi blev bjudna av John och Norma som tack för att jag försökt hjälpa John att översätta lite kyrktexter från förrförra seklet. Han tyckte väl att det var passande eftersom just den operan handlar om när vår svenske teaterkung Gustav III blev mördad.
opera-6
Jag och Kristoffer gick också på pre-oprea talk som hölls innan föreställningen och då fick vi en jättebra genomgång av den och Verdis andra verk. Själva operan i sig tar sig ganska många friheter med handlingen men den är ändå förvånansvärt trogen till historien.
opera - 20121028 - 1
Efter operan följde vi med John och Norma hem till deras hus för att rasta deras hundar, gå husesyn och titta på flygekorrar. Jag blev så klart stormförtjust i deras hundar som båda var adopterade från ett rescue center. Den ena, Patch, var livrädd för folk och stackarn satt gömd bakom Norma hela tiden när vi var där. Den andra, Joy, hade bara tre ben och var den gladaste hund jag någonsin träffat. Joy hoppade runt i sofforna mellan mig och Kristoffer för att få uppmärksamhet och hon kastade lystna blickar på skålen med nötter på bordet.

Sedan åkte vi till the Great Dane för att äta amerikansk mat och dricka lokalbryggd amerikansk öl. Vi fick reda på att John hade arbetat med IPCC rapporten som jag och Andreas byggde hela vårt kandidatarbete från. Han hade alltså fått dela Nobels Fredspris med Al Gore (och några tusen andra i IPCC) vilket jag tyckte om möjligt var ännu häftigare. John själv var väldigt blygsam över det och sa att han hade ju inte fått ett helt Nobelpris utan någon tusendels pris men vi andra försökte säga att det är minsann mer än de flesta andra.

Det blev en lång söndag men oj vilken härlig sådan!
20121026-IMG_3434
Translation: Kristoffer and I enjoyed a great sunday at the Madison Overture Center for the Arts were we watched Verdi's A Masked Ball with John and Norma. I very much enjoyed both the plot and the music whereas Kristoffer liked the music the most. After the opera we got back to John and Norma's home to take out their gorgeous dogs, take a house tour and watch some flying (gliding) squirrels. We ended a great day with a great evening at the Great Dane :)

4 kommentarer:

 1. Å, hej Lina! Så roligt att du skrev hos mig - så jag hittade till din fina blogg.

  Nu måste jag titta på alla fina bilder och allt du skrivit!

  Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt!

   Hoppas att du tar det försiktigt i NY. Ser läskigt ut på nyheterna men jag håller tummarna för att det inte ska bli så illa som de förutspår...
   /Lina

   Radera
 2. Hej! Oj vad mycket intressant livet kan ge.Sträck på dig Lina som liksom delat lite forskning med John. Väldigt kul!Och opera - härligt! Vi läser och förkovrar oss om USA och New York och andra platser inför resan. Kollar vettiga flyg och rutter för en rundtur i östra delarna men först måste vi bestämma oss för vad vi vill se och göra. Siktar i alla fall på en resa 26/4 - 10/5.
  Helgen var ju helt underbar med -4,5 vindstilla och sol.Var ute hela tiden! Idag har det pissregnat hela dan,blåsit och haft en temp på runt +5.Burr!
  Farmor vill gärna ha er fullständiga adress för att kunna skicka brev till er. Det kanske vill också!
  Ha det så bra! Många kramar!Lilla mamman!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som en härlig helg! Och vad bra att ni börjat hitta lite lämpliga datum
   Kram Lina

   Radera