onsdag 31 oktober 2012

Halloween

Idag är det Halloween och jag och Kristoffer funderar på hur vi ska förbereda oss för stora horder av trick-or-treatande barn. Ska vi släcka ner och låtsas att vi inte är hemma så att de försvinner? Ska vi se till att faktiskt inte vara hemma? Eller ska vi omfamna högtiden och köpa högar av godis att bjuda på? Vi lutar åt det senare :)
Halloween - 20121030 - 2Halloween - 20121030 - 1 Även om jag tycker att Halloween är en ganska knasig högtid (och jag fattar inte riktigt vad det är man firar) så tycker jag det är roligt att gå runt i villaområdena och kolla hur folk har dekorerat sina hem. Många har spöken hängande från träd eller entréer, gravstenar där en slemmig hand som sticker upp och massor av spindlar och spindelväv. Vi åkte också förbi ett hus där varenda ledig yta var upptagen med en dekorerad pumpa. Det såg helt galet ut (men tyvärr hade jag inte kameran uppe så ni får försöka föreställa er det i stället).
Halloween - 20121030 - 4
Jag (vi) har själv inte dekorerat hela lägenheten med spindelväv eller utsidan med gigantiska spindlar, men däremot har vi förberett med att karva i några pumpor och satt upp lite fladdermöss (eller pumpa-fjärilar som Kristoffer kallar dem) vid Tv:n. Det blev faktiskt ganska fint. Dessutom var det riktigt kul (kanske därför folk gör det?) så vi kanske gör det här nästa år också trots att vi inte kommer vara i staterna då.
Halloween - 20121030 - 3
I helgen var det dessutom Freakfest här i Madison och detta sammanföll med game-night. Kul, men samtidigt. Inte så kul. Kristoffer och jag hade nämligen bestämt oss för att åka in till stan för att kolla på folk och äta god mat. Att sitta fast i bilkö med typ en miljon andra efter matchen är väl knappast unikt och inte så farligt egentligen. Det var bara det att vi lyckades hamna på bussresan från helvetet - i baksätet med 4 högljudda tonårstjejer. (Det må låta kul att vi åkte på bussresan från helvetet samma kväll som det är Halloweenfest, men låt mig bara klaragöra en sak - det var inte kul!)
Ge oss styrka! bad vi båda och ville slita loss håret som matadoren i Ferdinand och stoppa bomull i öronen. En hel timma stod vi ut och det kan ha varit den längsta timman i mitt liv. Sedan kunde vi äntligen gå av bussen och lämna kidsen. Vi skyndade in på Brocach och beställde varsin Guinness och en Jameson fortare än kvickt. Sedan kunde vi äntligen börja glo på folk.
publiv Jag älskar att klä ut mig och ångrade att jag inte hade fixat till mig men kunde i alla fall njuta av den härliga fantasin med vilken folk hade klätt ut sig. Jag såg Psy, Buzz Lightyear, en skunk, en häxa, poliser, the Incredibles, cowboys, maffiabossar och på tok för lättklädda människor. Folk i alla åldrar, inte bara studenter, hade gjort sitt bästa för att fira denna lustiga högtid. I love it! Mer maskerad åt folket säger jag. 

Translation: Preparing for Halloween. Since Halloween is not exactly celebrated in Sweden (sure we have some celebration, but in comparison, it's really not that much) Kristoffer and I have discussed if we should celebrate it here. In the end we decided that it's too fun not to celebrate it so yesterday we carved our pumpkins and I colored some bats and put them on the window. Today I plan to buy some candy for the kids and take a tour in the nearby neighborhoods to look at their, very elaborate, decorations. We're not going to dress up though, since at least one of us got enough of that last saturday, during the Freakfest.

4 kommentarer:

 1. gud vilka mysiga bilder! man kan ju inte annat än älska halloween!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! och ja visst är det mysigt med levande ljus i pumpor överallt. Fast jag som är en sucker för maskerad tycker nog ändå att det bästa är alla fantasifulla klädkreationer :) /Lina

   Radera
 2. håller med föregående talare, otroligt mysiga bilder.

  SvaraRadera