lördag 6 oktober 2012

Game day!

Denna veckan kommer att handla om min och Linas insats som supportrar för Wisconsin Badgers. Jag fick köpa två biljetter av en kollega på jobbet till dagens match mot Illinois Fighting Illini. Vädret hade tydligen bestämt sig för att det skulle vara svinkallt idag så vi fick leta fram underställen och mössorna för att inte bli allt för kalla i den 6 gradiga värmen. Vi tog på oss våra allraste finaste Wisconsin outfittar i rött, för att inte röja vår riktiga identitet.

Ingången till Camp Randal Stadium och matchbiljetter


Wisconsin Badgers Football spelar sina matcher på Camp Randal Stadium som byggdes 1917. Namnet kommer från att arenan ligger på den mark som var Camp Randal under det Amerikanska inbördeskriget. Alexander Randal var guvernör och blev senare "Postmaster General". (Varför kallas inte koncernchefen på Posten för "Postmaster General"??) Camp Randal har plats för 80 321 åskådare, och man bör bära rött.
Översiktsbild över arenan strax innan avspark
Det är verkligen spektakulärt, och få av våra bilder gör det rättvisa, när nästan 80 000 personer klär sig i åtminstone ett rött plagg. Sen att folk är med och sjunger och hejar på är också ganska häftigt. Vi gjorde vårt bästa för att hänga på och köpte nachos med cheddardipp samt en brat med surkål och lök. Säga vad man vill om amerikanare men dom vet banne mig vad som är gott och att man kan inte ha för mycket snacks till något.

Jag och Lina som glada Badgers supportrar, UW studenter som "Jump around"

I Wisconsin så har men en tradition att efter tredje kvarten så spelar man House of Pains rådänga Jump Around. Då börjar alla studenter (och delar av övriga publiken) helt sonika hoppa upp och ner som galningar. Helfestligt!

Hur gick matchen då? Jorå, efter en ganska seg första halvlek som slutade 7 - 7 så fick matchen fart i andra halvlek. Wisconsin som i grund och botten är ett lag som förlitar sig på sin förmåga att "Rushing the ball" dvs att springa med bollen till skillnad från "Passing the ball" som är att kasta. Men denna säsongen har inte gått så bra som förra och i dag så hade man mycket mer Passing yards än Rushing yards. Wisconsin vann med 31 - 14 är är nu 4-2 och 1-1 i Big10.

Eftersom detta inlägget enbart handlade om dagens match så kanske jag får göra ett extra inlägg i morgon eller på måndag som handlar om mina övriga topics.

Tack och hej(a), eller som man säger här: Goooooooo Badgers!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar